Blessuretijd kost Lemelerveld en Overwetering hele dure punten

Aan de onderkant van 2J strijden Overwetering en Lemelerveld tegen degradatie. Beide Sallandse clubs stonden vandaag bij het ingaan van de blessuretijd met 2-1 voor in hun thuisduel. Toch ging het zowel voor de Lemelervelders als de Olstenaren nog fout: 2-2.

Lemelerveld-SDC’12
In Lemelerveld stond de ploeg van trainer Edwin Duim bij rust met 2-0 voor tegen SDC’12. De Denekampers, die op een gedeeld twaalfde plaats ook meestrijden in het ‘degradatiegeweld’, zagen Lemelervelders Stijn Kogelman (1-0) en Wesley Vlierman (2-0) scoren voor rust.

Joeri Mensink bracht echter net na rust de spanning al weer snel terug in het duel (2-1). Na kansen voor beide ploegen leek het duel te eindigen in een minimale overwinning voor de thuisploeg. Toch wist opnieuw Mensink te ontsnappen aan de Lemelerveld-defensie in de 95e minuut en de 2-2 binnen te lobben.

Overwetering-Schalkhaar
Ook in Olst scheen richting het einde van de wedstrijd, letterlijk en figuurlijk, de zon voor de thuisploeg. Met een 2-1 stand ging de ploeg van trainer Henk van Norel richting de winst in het thuisduel tegen Schalkhaar. Het liep echter anders.

De ploeg van Hans van der Hoop kan het seizoen vrij uitspelen vanaf een zesde plaats. Overwetering nam vlak voor rust de voorsprong, nadat Schalkhaar grote delen het overwicht had, middels een goal van Stefan Hekman (1-0). Een eigen goal net na rust bracht Schalkhaar echter alweer op 1-1.

Twee cornerballen zorgden voor de 2-1 (Stefan Koers) en, in de absolute slotsecondes, voor de 2-2. Kevin Maneschijn maakte qua spelbeeld de verdiende gelijkmaker, maar voor de thuisploeg, hardwerkend om weg te komen van de onderste plaatsen, waren dit twee hele dure punten die verdwenen.

Lemelerveld staat na deze zondag op een (veilige) tiende plaats met 22 punten uit 22 duels. Overwetering staat gedeeld twaalfde met 20 punten uit 22 duels. Komende zondag is het KOSC-Overwetering en Tubantia-Lemelerveld. De ploeg uit Hengelo die Lemelerveld ontvangt is bij winst kampioen in 2J.

Beluister ook de reactie van Overwetering-trainer Henk van Norel gemaakt door AirplaySport.

Foto’s: Gerrit Krijt (Overwetering-Schalkhaar)