Aleksandar Bjelica mee op trainingskamp met PEC Zwolle

PEC Zwolle verwelkomt tijdens het trainingskamp een proefspeler. Aleksandar Bjelica reist met het team mee naar Zuid-Afrika. De 20-jarige linker centrale verdediger speelde in het verleden voor FC Utrecht en Sparta. Afgelopen zomer trof Bjelica met de Rotterdammers PEC Zwolle in de voorbereiding en wist hij met een fenomenaal afstandsschot van ruim 30 meter te scoren.

Op dit moment staat Bjelica nergens onder contract. PEC Zwolle geeft hem tijdens het trainingskamp de mogelijkheid om zich in de kijker te spelen bij de technische staf en zodoende een contract te verdienen.

Bron: www.peczwolle.nl

Achtergrond: Bjelica, afkomstig uit Servië, startte op jonge leeftijd in de pupillen van Oosterhoek, Appingedam en Quick Boys uit Katwijk. Van de jeugdopleiding van Ajax vertrok de verdediger naar vv Katwijk onder de noemer ‘plezier in het voetbal kwijt’. Vervolgens werd Bjelica bij ADO Den Haag in de armen gesloten.

FC Utrecht pikte de Serviër op in 2012 en liet hem debuteren in de Eredivisie. Afgelopen halfjaar werd hij verhuurd aan Sparta Rotterdam. Daar kreeg Bjelica ruzie met de inmiddels ontslagen trainer Gert Kruys en mocht de linkerverdediger zowel bij Sparta als FC Utrecht vertrekken. AZ testte Bjelica onlangs af.