Bij Raalte scoort alleen de doelman een voldoende

Raalte-trainer Jan Plagman hoefde na afloop van het verloren duel in 5A tegen Bornerbroek (5-0) niet lang te analyseren: ‘Het was dramatisch. Er kwam een speler te laat, de warming-up was slap en we kwamen snel op 2-0 achter. Het was geen fijne middag.’

De ploeg van Plagman ging met een 5-1 overwinning op Manderveen de winterstop in, maar leek deze zondag nog niet ontwaakt. Bij rust stonden de blauw-witten in Bornerbroek met 3-0 achter. Timmerhuis (1-0), Scholten (2-0) en Zwijnenberg (3-0) hadden de thuisploeg al naar een score getild die nauwelijks nog omgedraaid kon worden.

‘Onze keeper Emiel Tiggelhoven (foto, red.) was de enige die goed was vandaag. Ik heb de jongens wel gezegd wat ik er van vond. Ondanks ons spel moet ik Bornerbroek ook een compliment maken. Zij zaten er kort en goed bovenop’, zag Plagman. De Raaltenaren gingen vervolgens met een 5-0 eindstand en tien spelers van het veld. Na drie wisselingen moest spits Nick van Tolij voortijdig het veld met een hamstringblessure verlaten.

Raalte heeft 14 punten uit 13 duels en ontvangt over twee weken SDOL in eigen huis.