Raalte – Go Ahead-keeper Nick Marsman is door sportminnend Raalte uitgekozen tot Sporter van het jaar 2012. De keeper in dienst van FC Twente is grootgebracht door de lokale voetbaltrots Rohda-Raalte, maakte in 2012 de overstap van FC Twente naar Go Ahead en heeft zich daar gevestigd als vaste doelman. Bovendien verdedigt hij het doel van Jong-Oranje en werd in die hoedanigheid tijdens een prestigieus toernooi in 2012 zelfs uitgeroepen tot beste doelman. Het was voldoende voor de eerste (persoonlijk) titel van dit seizoen.

Overigens was Marsman vorig jaar ook genomineerd voor deze titel, maar toen moest hij (waarbij hij zich tijdens de uitreiking zich vervangen door vader Gerard Marsman) de eer laten aan  Joy Goedkoop die het gezegde ‘driemaal is scheepsrecht’ in de praktijk bracht. Het was toen haar derde nominatie. Marsman overtroefde deze prestatie door de titel Sporter van het Jaar bij tweede nominatie binnen te slepen. De strijd werd overigens beslist door het publiek dat via internet stemmen kon uitbrengen.

De andere genomineerden waren handbalster (en hardloopster/crossloopster) Marieke Brinkhuis (Klink Nijland Kwiek), Judoka Rico Harder en schaatser Rutger ter Laak.