Over en uit voor Overwetering: degradatie een feit

Na de dreun in het laatste competitieduel zondag in 2J in Denekamp verloor Overwetering woensdag opnieuw van SDC’12. Het beslissingsduel eindigde in 1-4 voor de Denekampers.

Als en had telt niet in de sport, maar bij winst op zondag in Denekamp tegen SDC’12 was Overwetering veilig geweest. Het werd echter een complete off-day waardoor men gedeeld een-na-laatste eindigde en in de stand gelijk kwam te staan met SDC’12. Hierdoor volgde woensdag een beslissingsduel in Wierden. Een duel dat moest bepalen wie rechtstreeks zou degraderen en welke ploeg zich op mocht maken voor nacompetitie.

Het duel op het terrein van hoofdklasser SVZW begon goed voor de ploeg van trainer Henk van Norel. De scheidend trainer zag Paulino Kifeta de openingstreffer maken (1-0). SDC’12 scoorde voor rust door een afstandsschot van Maarten Arendsen (1-1).

Na rust waren het de Denekampers die de lakens uitdeelden. Kort na de thee scoorde Blokhuis uit een vrije trap de 1-2. Die klap kwamen de Olstenaren niet meer te boven. Na opstootjes en gele kaarten scoorde ook Holsbeek uit een vrije trap (1-3). Maikel van Breukelen ontving niet veel later zijn tweede gele kaart: rood. Met tien man scoorde SDC’12 nog eenmaal in deze pijnlijke avond voor de groen-gelen. Matt Lage Venterink (1-4) tekende voor het slotakkoord.

Overwetering is door dit resultaat na twee seizoenen gedegradeerd naar de derde klasse. Het trainersduo Rutten-Slinkman (komen over van RDC) moet het daarbij doen zonder Paulino Kifeta. De rappe buitenspeler verhuist naar Rotterdam.

SDC’12 mag zich gaan opmaken voor de halve finale van de nacompetitie. Deze start zondag voor hen thuis tegen Columbia uit Apeldoorn.

Foto: Paul Ottenhof (Twitter)