Benefietduel Hospice Raalte: Oud-profs soeverein (0-7)

Vanavond werd sportpark Tijenraan in Raalte overweldigd door vele (oud-prof)voetballers. Na een handtekeningensessie van huidige Eredivisie-spelers Kieftenbeld, Saymak, Marsman en Ten Den was het tijd voor het ‘hoofdmaal’. Een benefietwedstrijd tussen bekende Sallandse oud-amateurspelers en oud-profs. Vele bekende namen bij de oud-profs die, door Gerard Marsman, Peter Bosz en Rene Eijkelkamp samengesteld, uiteindelijk een soevereine overwinning wisten te behalen (0-7).

Als onderdeel van ‘Sallands laatste tentfeest’ werd op het hoofdveld van Rohda Raalte vanavond een aantrekkelijke benefietwedstrijd gespeeld. De opbrengst van de grote inzamelingsactie, dit weekend op de Domineeskamp in Raalte, moet veel geld genereren voor nieuwbouw van Hospice Raalte/ Stichting de Cirkel. Aan het einde van de avond stond bij de prima georganiseerde wedstrijd de teller op in ieder geval 4000 euro.

Naar schatting 1000 toeschouwers genoten een eerste helft van het spel van onder andere Kees van Wonderen, Albert van der Haar, Jan Kromkamp en keeper Sander Boschker. Deze equipe bleek nog een aardig potje te kunnen breken. Door goals van Eijkelkamp (0-1), Rohda’s hoofdtrainer Martin Drent (0-2) en Arne Slot (0-3) was er bij rust al een gedegen voorsprong bereikt. De ex-amateurspelers, gecoacht door Jan Roeke en Wibo Jonkman, werden mondjesmaat gevaarlijk. Overigens onder toeziend oog van scheidsrechter Evert ten Napel die het duel uitstekend ‘in de hand had’.

De tweede helft kwam aan beide kanten op bijna iedere positie een ‘frisse wissel’ in het veld. Spelers als Bert Konterman, Arthur Numan, Edward Sturing, Peter Bosz en Harry Decheiver moesten het in de eerste helft doen met een plaats op de bank naast trainer Henny Spijkerman. Zij lieten zien ook over de nodige balvaardigheid nog te beschikken. Hendrie Kruzen (0-4), Youri Mulder (0-5 en 0-6) en Boudewijn Pahlplatz (0-7) maakten de ruime einduitslag compleet.

Samenvatting gemaakt door Rohda Raalte tv: