Belangrijke winst Wijhe’92 brengt onrust bij FC Suryoye

Wijhe’92 won vanmiddag met 4-1 thuis van FC Suryoye-Mediterraneo. Een cruciale overwinning vlak voor de winterstop die de ploeg van trainer Peter Jansen omhoog duwt vanaf de onderkant van de ranglijst in 2J. Na een 3-0 ruststand wonnen de Wijhenaren met 4-1. Bij FC Suryoye stapten na afloop van het duel volgens TC Tubantia trainer David de Boer, de elftalleider en een aantal spelers op. Volgens De Boer ligt dit aan een conflict met het bestuur.

Een overwinning voor Wijhe’92 was al even geleden: 12 oktober, PH uit (0-1). Vanmiddag leek het bij rust al niet meer mis te kunnen gaan tegen de Enschedeërs. Ricardo Heerink (1-0), Tjidde Koopman (2-0) en Paco Platenkamp (3-0) zorgden voor de thee nog voor een mooie marge.

Na een uur spelen wist Benjamin Can nog voor een tegentreffer te zorgen (3-1). Echt in gevaar kwam de overwinning niet meer, zeker na een treffer in de slotfase van Paco Platenkamp (4-1). ‘Ik ben absoluut opgelucht. Bij een nieuwe nederlaag ga je vervelend de winterstop in. Dan zijn de drie punten meer dan welkom’, liet Wijhe’92-trainer Peter Jansen weten tegenover Airplay Sport (gehele interview).

Door de winst stijgt Wijhe’92 naar de tiende plaats in 2J. Men heeft 13 punten uit 13 duels. Op zaterdag 25 januari start de ploeg van Jansen thuis tegen Helios.

Foto’s: Ineke van Wijhe