Belangrijk treffen in de Adelaarshorst

Go Ahead Eagles ontmoet zaterdagavond NEC in haar eigen stadion, een belangrijk treffen voor zowel thuis als uitclub. Go Ahead zal voor eigen publiek willen winnen van een concurrent in de onderste regionen, NEC zal moeten winnen om de achttiende plek te kunnen ontstijgen. Go Ahead Eagles staat vijftiende en is één van de vijf clubs met negen punten. NEC staat achttiende met slechts vier punten iets dat in Nijmegen pijn aan de ogen zal doen.

De Nijmegen Eendracht Combinatie behaalde die vier punten enkel uit gelijke spelen. NEC verloor afgelopen zondag na drie gelijke spelen voor het eerst een wedstrijd onder de nieuwe coach Janssen. Voor de Nijmegenaren was het extra pijnlijk dat het uitgerekend in de laatste minuten tegen buurman Vitesse verloor. Go Ahead Eagles verloor de vorige speelronde kansloos van Ajax, in Amsterdam werd het 6-0.

De laatste keer dat deze wedstrijd in Deventer werd gespeeld was in 1996 (2-2), Tammer en Heering scoorden voor de thuisclub, Van Eijkeren en Sumiala voor de bezoekers. Beide clubs waren in de jaren hiervoor aardig aan elkaar gewaagd. Zaterdag lijkt dit op voorhand weer zo te zijn. Go Ahead Eagles heeft een sterk collectief. Terwijl NEC een aantal internationals in huis heeft.

Eén van hen zal er zaterdag niet bij zijn. Marnick Vermijl heeft last van een geïrriteerde enkel en mist, net als verdediger Tobias Haitz en aanvaller Søren Rieks, dit duel. Met uitzondering van Kevin Spanjaard (gescheurde kruisbanden) lijkt bij Go Ahead Eagles wel iedereen fit inclusief de trainer. Foeke Booy ging maandag door zijn rug, maar stond donderdag weer op het trainingsveld.

De verwachting is dat zaterdag in de Vetkampstraat weer het bordje ‘uitverkocht’ hangt. Alle beschikbare kaarten voor het uitvak waren donderdag reeds verkocht, voor de thuisvakken waren op het moment van schrijven nog enkele kaarten te koop.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Kuipers. Zijn assistenten zijn Van Roekel en Zeinstra. Dit zijn dezelfde heren die woensdagavond Manchester City en FC Bayern München in goede banen hebben geleid, waarvan akte.

GA Eagles – NEC, zaterdag 5 oktober aanvang 19.45.