Belangrijk thuisduel Go Ahead Eagles

‎Opnieuw een hectische week voor Go Ahead Eagles. Niet zozeer op het veld maar vooral daarbuiten. Het ging over stadionverboden, de COGA en het beveiligingsbeleid. Vervelende onderwerpen in aanloop naar een belangrijk duel.

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en NAC is er namelijk één tussen twee concurrenten. Beide ploegen bivakkeren onderin. Go Ahead staat vijftiende met twaalf punten, NAC een plek lager met tien punten.

De ploegen troffen elkaar in Deventer al 24 keer op eredivisieniveau. NAC won één van die duels, Go Ahead won er zestien. Vorig seizoen eindigde het duel in 2-1. ‎Bij NAC ontbreekt Henrico Drost, hij schoot vorig seizoen de bal in het eigen net.

Bij Go Ahead is het aantal afwezigen nog niet bekend. Zeker is dat Türüç er door zijn schorsing niet bij is, het meespelen van Kolder en Vriends is onzeker. De laatste twee trainden donderdag apart van de groep. De Sa ‎trainde wel volledig mee.

Voor Alex Schalk (foto) zal het een bijzonder duel zijn. “De Bomber van Breda” doorliep de jeugdopleiding van NAC en debuteerde ook namens de Bredanaars in de eredivisie. Of hij zaterdag een basisplek heeft zal op de laatste training blijken.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer ‎Janssen en is volledig uitverkocht.

Go Ahead Eagles – NAC. Zaterdag 22 november, aftrap 18.30 uur.