Belangrijk midweeks treffen voor GA Eagles

Op het moment dat de velden zwaar te lijden hebben onder het winterweer wacht de eredivisie een midweekse competitieronde. Voor Go Ahead Eagles betekent dit een krachtmeting met directe concurrent Excelsior.
 ‎
Go Ahead was zaterdag niet opgewassen tegen het goede aanvalsspel van FC Groningen (2-0). De tegenstander van dinsdag parkeerde in de thuiswedstrijd tegen NAC de spelersbus voor het doel. NAC deed precies hetzelfde waardoor die wedstrijd in 0-0 eindigde. Het verschil tussen Eagles en Excelsior is twee punten, in het voordeel van de Rotterdammers. Winst voor de Eagles betekent dus stijgen naar plek dertien.

‎De historie is in het voordeel van de thuisploeg. Excelsior kwam twaalf keer eerder in eredivisieverband naar Deventer. Tien keer won Go Ahead, Excelsior won de overige duels (in 1975 en 1980). Het laatste duel tussen de twee in Deventer was in de eerstedivisie (2013). Go Ahead won toen met 4-1. In de voorbereiding op dit seizoen werd met 1-0 gewonnen. Het uitduel in Kralingen ging met 3-2 verloren. 

Bij Excelsior ontbreken ‎Badjeck en Varela. Bij Eagles is Amevor er niet bij. De verdediger moest tegen Groningen geblesseerd van het veld en blijkt een aantal weken te zijn uitgeschakeld met een spierblessure in zijn bovenbeen. Hij wordt vervangen door Nieuwpoort. Tevens lijkt er in de basis plaats voor Plet en Rijsdijk (foto). Dat zou betekenen dat Kolder en Lambooij op de bank moeten plaatsnemen.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Manschot. ‎‎

Go Ahead Eagles – Excelsior dinsdag 3 februari 2015, aftrap 18.30 uur.

foto: Johan Wolff