PEC Zwolle weet hoe mooi het feest is voor FC Groningen

Het is PEC Zwolle niet gelukt om de bekerwinst van vorig seizoen te prolongeren. In de Rotterdamse Kuip werd de editie van 2015 met 0-2 verloren door twee goals van Rusnak na rust.

PEC Zwolle had in de beginfase moeite om grip te krijgen op de Noordelingen. De Groningers leken sneller de ‘finale-zenuwen’ van zich af geworpen te hebben en waren met standaardsituaties gevaarlijk voor PEC Zwolle-doelman Hahn. Na de beginfase vonden beide ploegen meer het evenwicht. PEC Zwolle wist voor rust de gevaarlijkste kans te creëren. Lukoki schoot echter net naast het doel van FC Groningen-doelman Padt (0-0).

Na rust wist Groningen de wedstrijd, die qua spelbeeld in evenwicht bleef, naar zich toe te trekken. Rusnak bleek de man die het duel besliste. De middenvelder, die in de winter overkwam van Cambuur, schoot na een dik uur spelen een van richting veranderde bal achter Hahn (0-1). Tien minuten later scoorde Rusnak opnieuw na een perfecte voorzet van FC Groningen-invaller Antonia (0-2). De ex-GA Eagles speler wachtte geduldig met voorzet en vond de geheel vrijstaande Rusnak.

PEC Zwolle-trainer Jans probeerde nog aanvallend te wisselen, maar dit had weinig effect. De achterstand was een feit en schoten die nog op het Groningse doel kwamen waren een prooi voor doelman Padt. Geen bekerwinst voor PEC Zwolle. De ploeg van Jans had graag zijn twaalfde duel op rij in de KNVB-beker ook winnend afgesloten. Het was de Zwollenaren deze zondag niet gegeven.

PEC Zwolle-FC Groningen 0-2 (0-0)

64′ 0-1 Rusnak
75′ 0-2 Rusnak

Opstelling PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Lam (81′ Becker), Broerse (65′ Sainsbury), Van Hintum, Saymak, Rienstra, Drost, Lukoki, Necid, Thomas (81′ Nijland).

Foto’s: Johan Wolff