Komende dagen staan er twee belangrijke bekerwedstrijden op de rol: Barbaros-Lemelerveld (helaas afgelast) en Rohda Raalte-SVZW. Aanstaande dinsdag 26 februari speelt Rohda Raalte in de 4e ronde van de KNVB-beker in eigen huis tegen zaterdag-hoofdklasser SVZW. Wij gaan voorbeschouwen!

Vaak moet een discussie over de vergelijkbare sterktes van het zaterdag- en het zondagvoetbal zonder conclusie worden geëindigd. Komende dinsdag staat er een mooie affiche om dit verschil mogelijk duidelijk te kunnen maken: nummer drie in de zondag-Hoofdklasse Rohda Raalte tegen de nummer twee uit de zaterdag-Hoofdklasse SVZW uit Wierden.

Voor Rohda Raalte mag dit seizoen voorlopig als succesvol worden bestempeld. De Raaltenaren hebben niet de druk van topfavoriet voor de titel, maar doen daarin prima mee bovenin de Hoofdklasse. De ploeg van trainer Kick Maatman kan bij winst in het inhaalduel tegen Hoogeveen gedeeld koploper worden (samen met Be Quick Groningen). Voor de winterstop werd er dit seizoen nog niet verloren door Rohda Raalte. Domper was dan ook de eerste wedstrijd na de winterstop die met 1-0 werd verloren tegen laagvlieger Rigtersbleek. Vorige week pakte Rohda in een matig duel de draad weer grotendeels op door Nieuw Buinen met 1-0 te verslaan.

In het bekertoernooi werd Rohda tweede in de poulefase. Aangezien dit voor de bekerpoules van eerste klasse of hoger ook recht geeft op een plek in de volgende ronde, kon na overwinning op DOS Kampen (2-1) en Achilles’12 (0-2) een verliespartij tegen Berkum (1-2) worden geïncasseerd. In de eerste en tweede ronde werden geen tegengoals genoteerd. Vroomshoopse Boys (0-1) en SDOL (0-5) moesten eraan geloven.

Voor tegenstander SVZW volgt de komende maanden een spannende kampioenschap strijd met ONS Sneek (30 ptn.) en Berkum (27 ptn.) als naaste belagers van de ploeg uit Wierden, dat zelf 29 punten heeft. Ook SVZW heeft dit seizoen nog maar eenmaal verloren. Bij WHC werd op de derde speeldag met 3-1 verloren. Verder won men zevenmaal en speelde men nog meer gelijk, namelijk achtmaal. In de bekerpoule, aan het begin van dit seizoen won men met 6-0 van DOS’37 en Glanerbrug, na een gelijkspel tegen Quick’20 (1-1) was plaatsing voor de volgende ronde een feit.

De ploeg van ex-betaald voetbaltrainer (FC Zwolle en FC Emmen) Paul Krabbe won in de eerste ronde van tweedeklasser Enter Vooruit met 0-6. In de tweede ronde volgde een zware kluif tegen HHC Hardenberg. Een 2-1 overwinning eind november was echter het resultaat. Niels ten Hoeve en Mirko Zwiers waren de doelpuntenmakers aan Wierdense zijde.

De selectie uit Wierden telt genoeg spelers met betaald voetbalervaring of een opleiding op dat niveau. Doelman Achterhoek (Heracles, Veendam), Van Keulen (Heracles), Michels (Vitesse, GA Eagles) zijn enkele voorbeelden. Daarnaast staan er ook jongens met lange ervaring op hoog amateurniveau: Kamphuis, Ten Hoeve, Engbers en Holtkamp. Al met al een talentvol en ervaren team, dat graag de stap terug (na één seizoen) naar de Topklasse wil maken.

 

Dinsdag 26 februari: Rohda Raalte-SVZW, aanvang 20.00u.