Komende dagen staan er twee belangrijke bekerwedstrijden op de rol: Barbaros-Lemelerveld en Rohda Raalte-SVZW. Aanstaande zondag 24 februari speelt Lemelerveld in de 4e ronde van de KNVB-beker in Hengelo tegen vierdeklasser Barbaros. Wij gaan voorbeschouwen!

Het kon op 28 januari alle kanten op in het RTV Oost gebouw in Hengelo (de plek waar de loting plaatsvond voor de vierde en vijfde ronde). Werd het een aantrekkelijke topklasser of toch een derdeklasser ver weg? Voor de Lemelervelders werd het geen van beide. Aanstaande zondag om 14.30u staat Lemelerveld namelijk tegen een mede-vierdeklasser: Barbaros. De weg die Lemelerveld naar de vierde ronde leidde, is een degelijke weg. Via een poule met Daarle thuis (12-1), Heeten uit (2-4) en Haarle uit (1-3) werd de poulewinst behaald door de ploeg van trainer Edwin Duim. Met name de winst bij derdeklasser SV Heeten mag knap genoemd worden.

In de eerste en tweede ronde volgden twee degelijke overwinningen in thuiswedstrijden: Broekland (1-0) en Kloosterhaar (1-0). De derde (tussen)ronde lootten de Oranje-Witten vrij, waardoor men nu ‘zomaar’ in de vierde ronde staat.

Competitiewedstrijden gaan Lemelerveld dit seizoen ook voor de wind, men verloor slechts één duel dit seizoen (uit bij Activia, 4-2). Inmiddels is men in de vierde klasse H alweer dertien wedstrijden ver. Samen met Colmschate’33 (31 punten) lijkt huidige koploper Lemelerveld (34 punten) uit te maken wie de directe stap omhoog naar de derde klasse gaat maken. Met spits Jeroen van den Berg heeft Lemelerveld het grootste wapen voorin staan. De lange spits heeft inmiddels 28 goals in het ‘mandje’ liggen (21x in de competitie, 7x in de beker).

Kijkend naar opponent Barbaros, zien we de ploeg uit Hengelo als medekoploper uitkomend in de vierde klasse A. Samen met Suryoye en EMOS deelt men met 26 punten plek één. Gezegd moet worden dat Eilermark (24 punten) met een inhaalduel te gaan nog alleen aan kop kan komen.
Barbaros is een club gevestigd naast het atletiek-stadion Fanny Blankers-Koen (FBK), waar men op het hoofdveld kunstgras heeft liggen. De club met een Turkse achtergrond kwam slecht uit de winterstop, getuige de 1-2 nederlaag thuis tegen laagvlieger Rood Zwart. De ploeg van trainer Mete Soygul (die ook volgend seizoen trainer is van Barbaros) zal ongetwijfeld het nodige recht willen zetten. Soygul is overigens al voor het vijfde seizoen trainer van de Hengeloërs. De ploeg klom onder zijn leiding van de zesde naar de top van de vierde klasse.

In het bekertoernooi versloegen de Wit-hemden in de poulefase Vasse (0-5), DTC’07 (6-1) en speelde men gelijk tegen Reutum (3-3). In de eerste ronde versloeg men SV Enter (1-4), waarna in de tweede ronde Bon Boys uit Haaksbergen met 4-3 opzij werd gezet. Blikvanger in de selectie van Barbaros is de 37-jarige Erkan Kandemir, die al dertienmaal het net wist te vinden. Kandemir speelde lange tijd in de tweede en eerste klasse voor ATC’65.

De mooiste motivatie zit voor de Lemelervelders misschien wel in het feit dat de winnaar van het duel Barbaros-Lemelerveld in de vijfde ronde uitkomt tegen de winnaar van Rohda Raalte-SVZW. De gedachte aan een bekergevecht tegen de Rood-Gelen zal mogelijk zondag in Hengelo al de nodige extra kracht los kunnen maken.

 

 

Bron foto: www.vvlemelerveld.nl