Beenbreuk Lars Gruben overschaduwt winst Nieuwleusen

Nieuwleusen blijft koploper in 3D Noord, na een moeizame 2-1 overwinning, op een goed spelend Hollandscheveld. De wedstrijd eindigde met een grote domper voor de thuisclub omdat spits Lars Gruben met een beenbreuk in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Lars heeft zijn scheenbeen net boven de enkel gebroken en is op zaterdagavond geopereerd. Hij mag zijn been acht weken niet belasten.

Op een drukbezocht en zonnig sportpark ’t Klaverblad begon een nonchalant S.V. Nieuwleusen haar wedstrijd tegen de nummer drie Hollandscheveld. Al snel werd duidelijk dat dit niet kon tegen de fanatieke bezoekers. Het was aan doelman Timo Muller te danken dat het in de beginfase 0-0 bleef. Tweemaal redde hij attent op doelpogingen van spits Robin Bijl. Langzaam kreeg Nieuwleusen meer grip op de wedstrijd en er ontstonden enkele kleine scoringsmogelijkheden. Doelman Timo Muller moest na een vrije trap nogmaals kordaat optreden. Toch was het Nieuwleusen dat de score opende. Na een mooie actie van Reinier Meijerink scoorde de hardwerkende Tom Vasse in de 40e minuut de 1-0. Een mooie opsteker zo vlag voor de rust.

Ook na de rust startte Hollandscheveld beter. Hun fanatieke spel leverde hen echter wel enkele gele kaarten op. Weer was het Nieuwleusen dat scoorde. Tom Vasse zorgde met een prachtige actie dat de bal bij Reinier Meijerink belandde, die in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Reinier nam zelf de toegekende strafschop en schoor de bal hoog in de touwen. Hierna deed Hollanscheveld er nog een schepje bovenop, maar door de snelheid van invaller Justin Beentjes bleef Nieuwleusen in de counter gevaarlijk. Er ontstonden enkele hachelijke situaties voor het doel van doelman Timo Muller. Broer Rob moest er nog een keer aan te pas komen toen hij een bijna doelpunt uit de doelmond werkte. Toch kreeg Hollandscheveld haar verdiende doelpunt. Timo Muller kon een vrije trap van Jeroen Everts niet goed verwerken, waardoor Lars Lip in de rebound kon scoren: 2-1.

In de spannende slotfase werd spits Lars Gruben op brute wijze in het strafschopgebied gevloerd. Arbiter Nijboer floot voor een penalty, maar beëindigde na aandringen van de trainers van beide ploegen de wedstrijd. De ongelukkige Lars Gruben werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Volgende week gaat S.V. Nieuwleusen voor haar laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op bezoek bij CSVC. De wedstrijd in Coevorden begint om 14.30 uur.

Tekst en foto: Klaas Kreule