Rohda Raalte: ‘Aanhaken bij de top-5 in cruciale weken’

Rohda Raalte hervat de competitie na het carnavalsweekend in ‘Stoppelburcht’ met een lastige uitwedstrijd tegen De Bataven in het Gelderse Gendt. De Raaltenaren spelen volgens het cliché ‘cruciale weken’ om vanuit de middenmoot verder naar boven te klimmen of juist angstig naar beneden te kijken. ‘In de thuiswedstrijd hadden we een puntje verdiend. Zondag willen we De Bataven pijn doen’, blikt Rohda-trainer Kick Maatman (foto) vooruit.

De thuiswedstrijd eerder dit seizoen waar Maatman op doelt werd door Rohda met 1-2 verloren: ‘We hadden toen een fase waarin we zeer moeilijk scoorden. We misten in die wedstrijd ook veel kansen. Ik ken De Bataven als één van de betere voetballende ploegen uit de Hoofdklasse C, met naar mijn mening ook de beste speler uit de competitie: Evert Palm. Hij scoorde in Raalte als invaller ook tweemaal.’

Met een zevende plaats en 26 punten staat Rohda Raalte precies drie punten verwijderd van de tegenstander van komende zondag.

De oefenmeester heeft de Rood-Gelen na de winterstop aardig aan het draaien. In vijf competitiewedstrijden werd er viermaal gewonnen en slechts eenmaal verloren. Smetje was de uitschakeling in de beker tegen Suryoye (3-3) na strafschoppen. Dit bekerduel had voor verdediger Jordy Lemmens nog een vervelend staartje. Lemmens werd na aanmerkingen op de scheidsrechter vroegtijdig van het veld gestuurd en kreeg vier wedstrijden schorsing, waarna hier in hoger beroep zelfs nog één duel bijkwam. ‘De scheidsrechter heeft een andere lezing dan wij en de tegenstander. Te gek voor woorden, zeker als je naar de maatstaf in het betaalde voetbal kijkt’, licht Maatman toe.

Naast Lemmens mist Rohda Raalte aanstaande zondag ook Django Ngutra en Jordy Bloo. Die laatste heeft last van zijn heup. ‘Vervelend want Jordy speelde als verdedigende middenvelder de laatste tijd erg goed’, zag zijn trainer.

Rohda Raalte zal vermoedelijk geleerd hebben van het ‘lesje’ van dit seizoen, maar ook die van vorig seizoen toen na een snelle achterstand uiteindelijk met 4-1 werd verloren.

Scheidsrechter zondag op Sportpark Walburgen in Gendt is de heer De Gast.

De Bataven-Rohda Raalte, zondag 9 maart aanvang 14.00u