Basisplaats Kolder tegen ADO onzeker
De 25e competitieronde wordt vrijdagavond afgetrapt met het duel tussen ADO Den Haag en Go Ahead Eagles. Twee clubs die punten sprokkelen in de race tegen degradatie.

Het duel werd twintig keer eerder op het hoogste niveau afgewerkt. De laatste keer (1986) won Go Ahead. Hofstede scoorde, op aangeven van Boerebach, de enige treffer. Negen keer won Ado en zes keer eindigde het gelijk.

ADO, de huidig nummer 17, behaalde de helft van haar 24 punten thuis. In de afgewerkte duels incasseerde het 51 doelpunten (twee meer dan Go Ahead) en scoorde het er 26 (twaalf minder dan Go Ahead). Toch zal Go Ahead geen gemakkelijke avond krijgen in het Kyocera stadion.

ADO is momenteel bezig aan een reeksje. Sinds het vertrek van Steijn, en onder leiding van Fräser, behaalde het vier punten en heeft het nog geen doelpunt hoeven incasseren. ADO mist in het duel tegen de Eagles, doelman Coutinho, Kramer en Ninos Gouriye.

Op de voorbereidende training van de bezoekers kwamen Van der Linden en Kolder met elkaar in botsing. Kolder vervolgde daarna al strompelend ‎het ochtendprogramma waardoor de weg voor Rijsdijk openligt. Daarbij staat Kolder sinds hij een blessure opliep in Heerenveen droog (zijn laatste doelpunt was op 19 oktober tegen Feyenoord). Booy liet na afloop weinig los over de opstelling. Dus de supporters zullen moeten wachten tot morgen het papier met daarop de opstelling wordt uitgedeeld.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Liesveld.

ADO Den Haag – Go Ahead Eagles vrijdag 21 februari 20.00 uur.