PEC Zwolle verliest met ‘maar’ 2-1 van AZ

PEC Zwolle heeft op bezoek bij AZ met 2-1 verloren. De Alkmaarders scoren al binnen twintig minuten twee keer, waardoor het een lastige middag is voor Zwolle. Mustafa Saymak redt vlak voor rust de eer, maar verder komt de ploeg van Ron Jans niet. ,,Vanaf seconde een leek het nergens op. Ik kan er niet tegen als mensen waar ik verantwoordelijk voor ben er met de pet naar gooien”, stelt de ontevreden Jans.

Diederik Boer was heel belangrijk voor de gasten, hij redde een aantal keren bekwaam. Toch kon ook hij niet voorkomen dat AZ snel met 2-0 voor stond. Eerst vloog een voorzet van Steven Berghuis binnen, daarna scoorde Aron Johannson. Boer redde in die eerste helft nog een keer of zes, waarmee hij zijn team op de been hield. ,,Complimenten voor hem”, vond Mustafa Saymak (foto, links). De middenvelder scoorde vlak voor rust de aansluitingstreffer uit een voorzet van Jesper Drost. Het was een van de weinige keren dat Zwolle voor het doel van Esteban verscheen, want het was slordig aan Zwolse zijde.

Darryl Lachman en Kamohelo Mokotjo werden in de rust vervangen door Joost Broerse en Mateusz Klich. Met dit tweetal verbeterde het Zwolse spel iets, maar al te veel kansen kreeg de ploeg van Jans niet. Een vrije trap van Maikel van der Werff, de bal ging in de muur van AZ, was eigenlijk nog de grootste mogelijkheid. AZ had veel meer mogelijkheden. Zo schoot Nemanja Gudelj oog in oog met Boer naast. De doelman stopte ook een penalty van spits Aron Johannson. Ook Roy Beerens en Johann Berg Gudmundsson hadden kansen op meer Alkmaarse treffers, maar onder meer de lat en Boer hielden Zwolle in de wedstrijd. Genoeg voor een gelijkspel was het echter niet. ,,Alleen Boer mogen we bedanken, die krijgt een tien. Woensdag gaat het heel anders”, hoopt Jans.

AZ-PEC Zwolle 2-1

6′ 1-0 Berghuis
14′ 2-0 Nemanja Gudelj
43′ 2-1 Saymak
Bijzonderheid: 54. Johannsson (AZ) mist strafschop

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman (46. Broerse), Van der Werff, Van Hintum, Mokotjo (46. Klich), Drost, Karagounis, Saymak, Mahmudov (73. Hiwat), Benson

Komende woensdag speelt PEC Zwolle in de halve finale van de KNVB-beker thuis tegen NEC. Aanvang 20.45u. Komende zondag speelt men in de Eredivisie om 16.30u uit tegen ADO Den Haag.

Bron: PECZwolle.nl