PEC Zwolle verliest in Alkmaar (1-0)

PEC Zwolle heeft de tweede nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Op bezoek in Alkmaar gaat de ploeg van trainer Ron Jans met 1-0 onderuit tegen AZ. Markus Henriksen is de maker van het enige doelpunt. ,,We hebben gefaald vandaag om te laten zien wat we kunnen met PEC Zwolle. We hebben vandaag gewoon te weinig geboden”, stelt trainer Ron Jans (foto) op de officiële website van de Zwollenaren.

In de eerste helft had Tomas Necid een grote kans namens Zwolle. Hij scoorde ook, maar maakte volgens scheidsrechter Kuipers hands. De treffer werd daarom geannuleerd. Beide partijen konden maar moeilijk gevaar stichten voor de beide doelen. Aan het einde van de eerste helft moest doelman Warner Hahn handelend optreden op pogingen van Jeffrey Gouweleeuw (volley uit een hoekschop) en Nemanja Gudelj (vrije trap).

Na rust was AZ een stuk fanatieker en dreigender. Lange tijd hield Hahn Zwolle op de been, tot twintig minuten voor tijd. Uit een hoekschop scoorde Henriksen. Zwolle probeerde het via een slotoffensief nog, maar in de tegenstoot had AZ de betere kansen. Het bleef echter 1-0, waarmee de tweede nederlaag van het seizoen een feit werd. ” We zijn veel geprezen na PSV-thuis, maar dan moet je dat ook laten zien in uitwedstrijden. We zijn er nog lang niet “, aldus Jans.

Komende woensdag (20.00u) speelt PEC Zwolle een thuiswedstrijd in de KNVB-beker. Men treft dan FC Oss. Komende zaterdag speelt men vervolgens thuis tegen Heracles, aanvang 19.45u.

AZ Alkmaar-PEC Zwolle 1-0 (0-0)

’72 1-0 Henriksen

Opstelling PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Rienstra, Lam (76. Ioannidis), Saymak (61. Lukoki), Drost, Thomas (61. Nijland), Necid.