Historie AZ-GA Eagles: vijfmaal 0-0

Wie de boeken van de Eredivisie er op naslaat, ziet dat GA Eagles het traditiegetrouw zeer lastig heeft tegen AZ. GA Eagles speelt in de Eredivisie zondag voor het eerst in het DSB-stadion tegen de Alkmaarders. Gezien de cijfers van alle voorgaande ontmoetingen in de Alkmaarderhout is het misschien ook beter om AZ te treffen in een nieuw onderkomen. De laatste ontmoeting stamt uit 1987, destijds werd het 1-0 voor de thuisploeg (doelpuntenmaker Pier Tol).

Zoals gezegd heeft GA Eagles het zwaar in Alkmaar. In totaal werd van 18 eerdere Eredivisie-ontmoetingen slechts tweemaal gewonnen. In 1970 (0-1) en 1981 (1-3) werd er gewonnen door de Deventenaren. In die laatste ontmoeting maakte Voskamp, K├Ârver en Hazelhekke de doelpunten voor GA Eagles. Noemenswaardig is dat er ook nog achtmaal gelijk werd gespeeld, en dus achtmaal werd verloren.

In ontmoetingen tussen beide ploegen wordt gemiddeld gezien niet vaak gescoord. AZ maakte thuis tegen GA Eagles 22 goals, waar GA Eagles er 14 maakte in Alkmaar. Dat de ontmoeting al vijfmaal in 0-0 eindigde is daarom ook niet zo gek.

GA Eagles dat de Eredivisie-start dit seizoen prima begonnen is, zal dit willen uitbreiden met een puntje of meer in Alkmaar. Wat wordt het zondag?

AZ-GA Eagles, zondag 15 september aanvang 14.30u.