Lemele trotse koploper na overwinning tegen Avereest

Door een 0-2 overwinning bij gedeeld koploper Avereest, wist Lemele zich vanmiddag alleen terug aan kop te vinden in 4D. Doelpunten in de eerste helft van Remon Kleinlugtenbeld en Henri ten Kley brachten de Lemelers aan een mooie overwinning in dit topduel.

Beide ploegen hadden voorafgaand aan het duel 27 punten. ‘De eerste goede kans die we kregen was gelijk raak. Ik zette druk op één van hun verdediger, die vervolgens uitgleed. Daarna kon ik door alleen op de keeper en 0-1 maken’, zag Lemele-aanvaller Remon Kleinlugtenbeld. Vervolgens wisten de Lemelers uit een penalty simpel de 0-2 te maken. ‘Robin Schoenmaker werd vastgehouden, waardoor we terecht een strafschop kregen. Henri ten Kley wist deze te maken.’

Probeerde Avereest dan niets om de ongeslagen status van Lemele te doorbreken? ‘Zij probeerden de bal op het middenveld en in de verdediging goed rond te spelen, maar aanvallend werden ze nauwelijks gevaarlijk. Toen men op het laatst met hoge ballen het gingen proberen lieten verdediger Jeroen Talen en Henri ten Kley zien dat ze centraal achterin de baas zijn’, zag Kleinlugtenbeld.

Volgende week zaterdag speelt Lemele de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop uit tegen MVV’69.