Het restant van de tweeluik tussen ASC’62 en Horst speelde zich vanmiddag af op Sportpark Gerner in Dalfsen. Lang leken beide ploegen te gaan verlengen. Het stond namelijk in de 90ste minuut nog 1-1, evenals de voorgaande wedstrijd. Huisman besliste namens Horst echter anders en liet ASC’62 treurend achter.

Enkele honderden toeschouwers hadden zich verzameld rondom het sportpark om de wedstrijd tussen de twee tweedeklassers te aanschouwen. Beide ploegen hadden namelijk goede kansen op de finaleplek. In Ermelo werd het namelijk 1-1. ASC’62 nam in de 27e minuut¬†echter spontaan de voorsprong. Die voorsprong was enigszins discutabel. Doelman Wellenberg van Horst liep namelijk geblesseerd terug naar de achterlijn waarop de Jong besloot de bal in het lege doel te deponeren.

Hoewel Horst nog bezwaar maakte tegen de goal besloot arbiter Beltman het doelpunt gewoon goed te keuren. Beide ploegen hanteerden deze wedstrijd veelal de lange bal en veel hoogtepunten waren er dan ook niet te noteren. Toch wist Horst vlak voor rust op 1-1 te komen. Uit een ingedraaide vrije trap kopte aanvoerder van Tienhoven binnen.

Na rust leken beiden ploegen af te steven op een verlenging. De lange bal werd door beide ploegen veel gebruikt en alleen De Jong kon namens ASC’62 nog in het zijnet schieten. Toch maakte Horst in uiterste extremis nog de 1-2. Doppenberg kon de bal simpel in het lege doel tikken en werd nadien bestormd door zijn teamgenoten. Trainer Freddy Smit gooide er nog een aanvallende kracht bij, maar het mocht niet meer baten. Horst mag aanstaande zaterdag tegen Vroomshoopse Boys uitmaken wie er naar de eerste klasse gaat. ASC’62 kan haar wonden likken en uitkijken naar volgend seizoen.