ASC’62-Vroomshoopse Boys (1-1): ‘Scherpst van de snede’

Na goed twintig minuten voetbal vond scheidsrechter Beldman het vanmiddag in Dalfsen nodig eventjes af te koelen. Zowel ASC’62 als Vroomshoopse Boys hadden nog geen kaarten opgelopen, maar de leidsman vond de gemoederen dusdanig verhit dat er een afkoelingsperiode noodzakelijk was. ‘De belangen waren aanwezig vandaag. Er werd op het scherpst van de snede gespeeld, de duels werden volop aangegaan. Twee momenten waren de scheidsrechter ontgaan, waarna het duel korte tijd werd gestaakt. Daarna was de sfeer toch anders’, vertelt ASC’62-trainer Marcel Waaijer. Hij zag zijn ploeg vanmiddag tegen titelkandidaat Vroomshoopse Boys met 1-1 gelijk spelen.

‘Vroomshoopse Boys was voetballend beter de eerste helft. Wij hadden wat meer venijn en snelheid. Het was ook wel een harde wedstrijd, maar het ging ook ergens om. We wilden het verschil in punten tussen nummer drie in 2H en ons kleiner maken. Helaas is dat niet gelukt’, zag Waaijer.

‘Tien minuten na rust maken we 1-0. Op aangeven van Piet de Jong wist Joren Drost (foto) te scoren. Joren had vervolgens de kans om ook 2-0 te maken. Dit bleef helaas uit, waarna Vroomshoopse Boys terug in de wedstrijd kwam na een voorzet op kniehoogte. Ongelukkig tikte Daan Dalhuisen de bal in eigen doel (1-1). Daar bleef het bij, al had de wedstrijd in de eindfase, na goede kansen over en weer, nog beide kanten op gekund.’

Waaijer lijkt met zijn elftal ASC’62 het ‘gat’ tot de nummer drie niet meer te kunnen dichten. De Dalfsenaren staan met 36 punten op een zesde plaats. Met nog vier wedstrijden te gaan is dat zes punten minder dan de tegenstander van vandaag.

Volgende week zaterdag speelt ASC’62 uit tegen de nummer twee FC RDC in Deventer.