28 september 2013 Lees Meer →

OZC loopt eerste deuk op (5-3), ASC’62 velt Den Ham (2-0)

OZC Ommen liep vandaag in 2H tegen de eerste nederlaag aan. Na drie overwinningen ging de ploeg van trainer Han Hanekamp met 5-3 ten onder tegen Hulzense Boys. ASC’62 won thuis tegen Den Ham met 2-0.

‘Als je in een uitduel drie doelpunten maakt moet dit in principe genoeg zijn’, vertelt OZC-aanvoerder Floris Buitenhuis (foto). ‘Hulzense Boys was vanaf het beginsignaal feller dan wij, maar wij maakten na een kwartier wel de 0-1. Spits Redmar Roelofs tekende voor de 0-1, maar kort daarop was het alweer 1-1 uit een vrije trap. Daarna bleef Hulzense Boys doorduwen en maakte bij een corner uit een verdedigingsfout van ons de 2-1.’

Nog voor rust gingen beide ploegen nog verder met het maken van doelpunten. Buitenhuis: ‘Onze grensrechter vlagde voor twee spelers van Hulzense Boys die buitenspel stonden, maar niet naar de mening van de scheidsrechter, waardoor het 3-1 werd. Gelukkig wisten we na een snelle vrije trap van Hermen Hogenkamp nog wel de 3-2 voor rust te maken door Bram van Rijn.’

Na rust werd OZC direct al weer ‘in de hoek gezet’ door de tegenstander. Gregor van de ┬áZande strafte een fout in de verdediging af en kon doelman Magsino verschalken met een lob (4-2). Echter, herpakten de Ommenaren zich in de 70e minuut: opnieuw een goal van Redmar Roelofs (4-3). ‘Vervolgens hing de 4-4 in de lucht, maar zoals je wel vaker ziet, konden zij in de slotsecondes uit een counter de 5-3 maken’, besluit Buitenhuis.

ASC’62
In Dalfsen kon ASC’62 zijn ongeslagen status tot nu toe behouden. Na twee gelijke spelen en een overwinning won de ploeg van trainer Marcel Waaijer met 2-0 van Den Ham. Na een 0-0 ruststand was het in de 77e minuut Nick Bredewold die de thuisploeg op voorsprong schoot (1-0). Vlak voor het einde besliste Piet de Jong het duel (2-0).

Volgende week speelt OZC thuis tegen De Weide en ASC’62 uit tegen Dieren.

Foto: Henk van Elburg (www.vvozc.nl)