ASC’62 stelt teleur in Vroomshoop (4-0)

ASC’62 verloor vandaag met liefst 4-0 uit tegen Vroomshoopse Boys. De Dalfsenaren lieten het in de eerste helft al flink liggen. ‘Na de 1-0 knakte er wat. Duels en tweede ballen werden niet meer gewonnen, waardoor zij voor rust nog op 3-0 kwamen’, verklaart ASC’62-trainer Waaijer (foto). De eindstand werd in de tweede helft nog naar 4-0 getild.

‘Na de goede wedstrijd van vorige week, een 2-0 overwinning op Be Quick’28, hoopten we vandaag die goede lijn door te trekken. Dit was in de beginfase ook nog wel te zien. In een gelijk opgaand duel kregen beide ploegen vandaag de kansjes. Echter, na 27 minuten kregen wij de 1-0 tegen en knakte er wat. In twaalf minuten tijd verloren we veel duels en wonnen we geen tweede ballen meer. In de rust stond het dan ook 3-0,’ analyseert Waaijer.

Ton Kunst (2x) en Tim van der Kolk waren de doelpuntenmakers een Vroomshoopse zijde. Waaijer vervolgt: ‘In de rust probeerden we de boel weer bij elkaar te rapen en met een omzetting nog wat te forceren.’ Met een extra middenvelder en één op één achterin hoopten de Dalfsenaren de ploeg uit Vroomshoop nog het vuur aan te schenen te leggen. Dit lukte helaas niet. ‘We hebben in die fase te weinig lef gehad om het door te drukken. Wij speelden één op één waardoor zij met hun gevaarlijk snelle aanvallers er nog een doelpunt bij konden maken, helaas. Volgende week moeten we ons thuis weer herpakken tegen FC RDC’, besluit Waaijer met opgeheven hoofd.

ASC’62 leek vorige week aan te sluiten bij de top in 2H, maar moet na het verlies van vandaag even geduld hebben. De blauw-witten zijn van de vierde naar de zesde plaats gedaald en hebben vijftien punten uit negen duels.