ASC’62 is niet beter dan Be Quick’28, wel volwassener

ASC’62 tegen Be Quick’28 kende vanmiddag twee cruciale momenten in de eerste helft die de wedstrijd besliste. ASC’62-aanvaller Joren Drost en zijn doelman Berry Roeberts waren bij deze cruciale momenten in positieve zin de hoofdrolspelers. Hierdoor konden de Dalfsenaren in een gelijk opgaand duel na negentig minuten drie belangrijke punten bijschrijven (2-0).

Be Quick’28 was mede-koploper aan het begin van het duel en had nog kans op de eerste periodetitel. De jonge goed voetballende ploeg van trainer Arnie Pot liet een prima indruk achter in Dalfsen, maar het liet er de punten ook. ASC’62-middenvelder Chiel Pasman: ‘Het was een zwaar potje. We hebben niet veel weggegeven, toch zijn we voorin wel gevaarlijk geweest.’

Één van de eerste echte kansen krijgt ASC’62-speler Joren Drost na 27 minuten. Hij straft een foutje in de opbouw van de Zwollenaren genadeloos af. Drost onderschept en schiet de bal beheerst achter de uitstekend keepende Be Quick’28-doelman Oosterhof (1-0, foto boven).

De wedstrijd bestond het eerste halfuur vooral uit kansjes, geen grote kansen. Vlak voor rust ontsnapt Be Quick’28-aanvaller Aarten echter aan de buitenspelval en kan alleen af op ASC’62-doelman Roeberts. ‘Ik raak de aanvaller, waardoor het een penalty is. Het werd uiteindelijk geel, maar ik was wel bang voor de rode kaart. De penalty die volgt kan ik gelukkig tot tweemaal toe stoppen’, blikt Roeberts terug. Een prima stukje ‘herstelwerk’ van de doelman aangezien de goalie na het stoppen van de penalty (genomen door Michel Klink), de rebound van Aarten ook tot corner kan verwerken.

Nadat de stand 1-0 blijft, was het Piet de Jong die namens ASC’62 kort voor rust een vrije trap op de kruising wist te schieten.

In de tweede helft heeft Be Quick’28 wel een lichtelijk overwicht in het veldspel, maar wordt het niet echt gevaarlijk. ASC’62 staat verdedigend prima en hoopt uit gevaarlijke steekpasses de tweede treffer te maken. Een paar keer is het daar dichtbij. In de 70e minuut tikt doelman Oosterhof een bal uit de kruising. Tien minuten voor tijd weet Piet de Jong een prima voorzet af te leveren aan Matthijs van Gelder, die rakelings naast schiet. In de slotminuten die volgen kan Joren Drost zijn tweede van de middag maken. Be Quick’28 neemt meer risico waardoor Drost bij een uitval alleen door kan komen. Drost is koelbloedig en schuift die bal opnieuw behendig in de hoek (2-0).

‘De goals van Joren Drost waren cruciaal’, weet Pasman. ‘Be Quick’28 heeft een makkelijk voetballende ploeg, maar bij ons stond het verdedigend vandaag prima’, besluit doelman Roeberts.

Door de winst sluipt ASC’62 weer richting de top van 2H. Met vijftien punten uit acht duels staan de blauw-witten op de vierde plaats. Volgende week speelt ASC’62 uit tegen Vroomshoopse Boys.