Wie van tevoren het programmaboekje bestudeerde zag dat ASC’62 een thuiswedstrijd speelde die gewonnen moest worden. Immers ASC’62 staat bijna bovenaan (tweede) in de tweede klasse H en Nieuwleusen staat bijna onderaan (een-na-laatste). Toch verweerde de Nieuwleusenaren zich goed en nam de ploeg van trainer Hans Roeland uiteindelijk één punt mee uit Dalfsen (0-0).

ASC’62 tegen Nieuwleusen mag in het Vechtdal gerust een derby genoemd worden. De beide dorpen liggen nauwelijks tien kilometer uit elkaar. In de stand (2H) lijkt het verschil groter. ASC’62 stond voor het duel zestien punten boven de Oranje-Zwarten en maakten aan het begin van het duel gelijk duidelijk voor de winst te spelen. Nieuwleusen stond vroeg onder druk en keeper Koerhuis werd al snel aan het werk gezet.

In het begin waren het met name ASC’62-aanvallers De Jong en Van Gelder die driftig in de weer waren. Het dichtst bij een doelpunt in de beginfase was echter verdediger Lindeboom. De linksback van de Dalfsenaren, die beschikt over een fijne traptechniek, krulde een vrije trap op de lat boven Koerhuis. Nieuwleusen liet zich vaak gelden met de lange bal, achterin ingegeven door verdedigers Muller en Jansen. Hierdoor ontstond onder andere een goed kans voor Rick Jansen, die zijn voet niet goed onder de bal kon zetten om ASC’62-doelman Westerman het echt lastig te maken.

Na een kwartier kroop Nieuwleusen überhaupt meer uit zijn schulp. Zo was het Erik Mostert die namens Nieuwleusen op de voeten van Westerman schoot. Kort daarna, volgde een tweede grote kans uit een vrije trap. Identiek zoals aan de andere kant, belandde een vrije trap van middenvelder Erik Uitslag ook op de lat, nu boven het doel van Westerman.

ASC’62 gaf het initiatief wat meer weg en het duel werd na een halfuur spelen ook wat harder, niet gemeen. Veel duels waar twee spelers elkaar of de bal tegelijkertijd raakte, zorgde voor de nodige blessurebehandelingen. Na tien minuten eerder een verrekking te hebben opgelopen, moest Nieuwleusen-doelman Koerhuis zich kort voor rust laten vervangen door reservekeeper Muller. De invaldoelman stond amper in het veld of de Dalfsenaren zochten hem bewust op bij een standaardsituatie. Een beuk van Bredewold leverde hem een gele kaart op, uitgedeeld door de prima leidende scheidsrechter Pouls.

Na rust werd duidelijk dat ASC’62 over meer kwaliteiten beschikt, maar vandaag te weinig ‘gif’ had om het karwei af te maken. Vooral veel corners en vrije trappen rond het doel van Nieuwleusen, gaf ASC’62 de nodige kansjes. Toch hadden Van Gelder, Pasman en De jong vandaag het vizier niet op scherp. Ook de ingevallen Floris Meerveld kreeg de bal niet goed mee om eens lekker te kunnen ‘aanleggen’. Meeste ophef ontstond uit wederom een gevaarlijke vrije trap van Lindeboom, waarbij Nieuwleusen-doelman Muller met moeite de bal voor de lijn kon houden.

Had Nieuwleusen de overwinning dan nog kunnen stelen? Net na rust kreeg Erik Mostert voor zijn ploeg nog een grote kans. Na een prima lange bal van rechtsback De Weerd kopte de linkeraanvaller net naast het doel van de uitgelopen Dalfser doelman Westerman. Deze zelfde doelman kon, tien minuten voor tijd, makkelijk de bal oprapen nadat Elzinga (die in de spits de voorkeur kreeg boven Odink) over de bal maaide in kansrijke positie.

Al met al een wedstrijd die voor Nieuwleusen tot tevredenheid zal leiden. De ploeg van trainer Roeland zal de blik nog steeds gericht op de grote middenmoot kunnen houden. Deze staan op slechts enkele punten. Voor ASC’62 zijn dit twee dure punten die men laat liggen. Aangezien koploper Vroomshoopse Boys verrassend verloor bij ON Almelo (4-1) had men op gelijke hoogte kunnen komen. Nu loopt men slechts één puntje in. Wil men de komende weken op kop komen, dan zal men meer moeten ‘steken’ en minder moeten ‘prikken’.

 

Uitslag ASC’62-Nieuwleusen 0-0

Opstelling ASC’62: Westerman; Klei, Laarman, Brosius, Lindeboom (85. Holsappel); Bredewold (64. Van Veen), Bijlenga, Slot (c), Pasman (73. Meerveld); Van Gelder en De Jong.

Opstelling Nieuwleusen: Koerhuis (43. T. Muller); De Weerd, R. Muller (c), M. Jansen, R. Goutbeek; E. Goutbeek (56. Odink), Uitslag, Kant; R. Jansen, Elzinga en Mostert.

Gele kaarten: Bredewold, Brosius en Lindeboom (ASC’62)