Een balende ASC’62-trainer Marcel Waaijer licht na afloop het 3-3 gelijkspel thuis tegen Kloosterhaar toe: ‘Wij hebben hen het geloof weer teruggegeven. Iets dat totaal onnodig was na de 3-1 voorsprong. Alles leek onder controle, maar uit een vrije trap krijgen zij weer hoop.’

Het begon allemaal prima voor de ploeg uit Dalfsen in de thuiswedstrijd in 2H. Na de 1-0 door Johan Lindeboom (foto) maakt Kloosterhaar uit het niets wel de 1-1 (Jesper de Jager), maar heeft ASC’62 de controle waardoor 2-1 en 3-1 volgen. Drost en Stokvis zijn de doelpuntenmakers namens de Dalfsenaren. ‘We krijgen nog twee grote kansen op 4-1, maar dit laten we na. Vervolgens staat de muur niet goed opgesteld en staan de verkeerde spelers in de muur en valt de 3-2. Daar ben ik wel kwaad over’, vertelt Waaijer.

Boshove is de man die Kloosterhaar middels die vrije trap weer terug in de wedstrijd bracht. ‘Zij gaan lange ballen erin brengen en scoren zelfs ook nog 3-3. Dat mag niet gebeuren als je een kleine kans hebt op aansluiting met de top of speelt voor een goede klassering in de periodestand.’ Tien minuten voor tijd speelt ASC’62 overigens met tien man, door een tweede gele kaart voor Johan Lindeboom. ‘Dat was echt niet de oorzaak van het verspelen van de voorsprong’, besluit Waaijer.

Volgende week is ASC’62 vrij. De week erop speelt men uit tegen het al gedegradeerde Olympia’28 uit Hasselt.