ASC’62 gelijk, opdracht voor Nieuwleusen lijkt onmogelijk

Voor een plaats in de twee klasse zaterdag speelden Hemelvaartsdag ASC’62 en Nieuwleusen hun 1e duel in de halve finale. ASC’62 speelde gelijk in en tegen Bergentheim. Na met 0-2 te hebben voorgestaan werd het alsnog 2-2. Nieuwleusen kreeg direct een forse dreun. De ploeg van trainer Alex Booij verloor in eigen huis van ON Almelo met 2-5.

ASC’62 was dit seizoen tweedeklasser en probeert via de nacompetitie het vege lijf te redden. Het ’toetje’ spelen om niet de degraderen is toch vaak lastiger dan spelen wanneer je juist kunt promoveren. Toch startte de ploeg van trainer Marcel Waaijer goed aan het duel. Stefan Holsappel wist snel te scoren (0-1). Na rust werd Matthijs van Gelder gevloerd in het strafschopgebied en kon Chiel Pasman tekenen voor de 0-2.

Vijf minuten na de ruimere voorsprong voor de Dalfsenaren kreeg ook thuisploeg Bergentheim een strafschop. Rob Evers faalde op zijn beurt niet (1-2). ASC’62 leek in een kort tijdsbestek even de weg kwijt toen een eigen goal ook nog eens voor 2-2 zorgde. Men liet zich gelukkig niet verder in nauw drijven, waardoor komende zaterdag nog een goede uitgangspositie wordt verschaft. De winnaar zaterdag speelt tegen de winnaar van Voorwaarts V.-Hatto Heim. Het eerste duel eindigde hier in 2-1 voor Voorwaarts V.

In Nieuwleusen vielen in het eerste halve finaleduel tussen Nieuwleusen en ON Almelo de doelpunten als rijpe appelen. Vlak voor rust namen de gasten uit Almelo de leiding na een doelpunt van Ruud Hondebrink (0-1). Voor rust draaiden de Nieuwleusenaren de score echter in hun voordeel. Kort achter elkaar zijn het Mark de Weerd (1-1) en Tom Odink (2-1) die scoorden. Dit was ook de ruststand.

Na rust draaide ON Almelo, dat in de competitie op de tweede plaats eindigde in 3D, de duimschroeven aan. Ardesch kopte al snel een corner binnen (2-2). Een kwartier voor tijd was het opnieuw Hondebrink met een goal (2-3). Tot zover leken de kansen voor de ploeg van Booij nog aanwezig aanstaande zaterdag. Maar door de 2-4 (Pontsteen) en 2-5 (Lodde) in de slotfase lijkt plaatsing voor de finale een moeilijk verhaal te worden.

De winnaar over twee duels tussen Nieuwleusen en ON Almelo speelt tegen de winnaar van DZSV-Mariƫnberg. Het eerste duel eindigde vandaag in 4-0 voor DZSV.