ASC’62 in twee verschillende helften langs Enter Vooruit (3-2)

ASC’62-trainer Marcel Waaijer moest vandaag flink schuiven in zijn opstelling door blessures en schorsingen. Toch kwam de ploeg uit Dalfsen de eerste helft prima voor de dag. Na een ruime voorsprong werd het echter in de tweede helft nog flink billen knijpen (3-2). Al met al een belangrijke overwinning, aangezien men nu op gelijke hoogte komt met Enter Vooruit in de stand. ASC’62 sluit weer aan in de top-5 van 2H.

‘We kwamen verrassend goed voor de dag. We zaten overal bovenop en waren zeer effectief met de gecreëerde kansen. Na tien minuten kon Matthijs van Gelder de 1-0 inkoppen, na een voorzet van Piet de Jong. Daarna volgde een prachtige goal van Chiel Pasman (foto). Hij volleerde van ongeveer twintig meter de bal in de bovenhoek: 2-0. Vervolgens moeten we nog een penalty krijgen voor een handsbal, die kregen we echter niet. Piet de Jong maakte gelukkig voor rust nog de 3-0, waardoor we fijn konden rusten.’

Achterover hangen kon Waaijer in de tweede helft niet. ‘Enter Vooruit ging een middenvelder inbrengen voor een verdediger om meer druk uit te oefenen. Vervolgens maakten zij de 3-1 (Marco ter Weel, red.) en ook nog 3-2 (Dennis Getkate,3-2). Toen werd het de laatste tien minuten met hagen en wurgen de voorsprong verdedigen. Enter Vooruit kreeg nog een vrije kopkans in de slotsecondes, maar die ging gelukkig over het doel van onze doelman Kijk in de Vegt. Hierdoor konden we drie belangrijke punten bijschrijven’, eindigt een tevreden Marcel Waaijer.

Door de overwinning staan de Dalfsenaren nu naast Enter Vooruit en OZC Ommen op een gedeelde vijfde plaats, met 25 punten uit vijftien duels. Volgende week staat er opnieuw een thuisduel gepland voor ASC’62 dan tegen Zwolsche Boys.