ASC’62 en OZC pakken beiden een puntje

In 2H speelden zowel ASC’62 als OZC Ommen gelijk. ASC’62 deed dit thuis tegen DZSV (1-1). OZC, dat deze week afscheid nam van trainer Han Hanekamp, kwam met 0-2 achter, maar wist in de absolute slotfase met 2-2 gelijk te spelen thuis tegen Den Ham.

In Dalfsen begon ASC’62-DZSV een halfuur later vanwege oponthoud in de busreis van de Dinxperloërs. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg wel op voorsprong door een doelpunt van Joren Drost (1-0). Net voor rust maakten de gasten, uit een prima individuele actie, echter gelijk via Max Tamboer (1-1).

Na rust werd er niet meer gescoord. ASC’62 behoudt daarmee wel een afstand tot de nacompetitieplekken waar onder andere DZSV staat. Men ligt twee punten voor op plaats elf (SVI) en vijf punten op plaats twaalf (DZSV). Komende zaterdag spelen de mannen van Marcel Waaijer thuis tegen SVI.

In Ommen speelde OZC met 2-2 gelijk onder leiding van het interim-trainersduo Warmelink/Maat. Kevin Ruiterkamp (0-1) en Robin Bergins (0-2) leken namens Den Ham er weer een zoveelste nederlaag voor OZC van te maken. Met minuut 90 op de klok scoorde Rick Nieuwenhuis nog de 1-2, een eretreffer zo leek het. Echter door het bijtrekken van veel blessuretijd wist Ramon Jonkers nog de 2-2 te forceren. Een puntje dat de Ommenaren weer de nodige hoop zal geven.

De ploeg van Warmelink en Maat heeft nu 20 punten uit 21 duels en neemt het komende zaterdag thuis op tegen Enter Vooruit.

Foto’s: Kristian Giesen (ASC’62-DZSV)