ASC’62 en Drienerlo delen terecht de punten (2-2)

ASC’62-trainer Marcel Waaijer (foto) sprak na afloop van de thuiswedstrijd tegen Drienerlo van een terechte puntendeling: ‘Ik kijk met name naar de ontwikkeling van het spel. Vandaag vond ik ons onrustig spelen en lieten we op belangrijke momenten hun aanvallers uit onze rug weglopen. Al met al is 2-2 een terechte uitslag.’

‘Drienerlo is een ploeg die vooral erg goede spitsen heeft. Zij hadden de eerste helft de wind mee en doken een aantal keren gevaarlijk op in onze verdediging. We kwamen dan ook op een 0-1 achterstand. Gelukkig maakten we op een gunstig moment nog de 1-1 voor rust’, vertelt de oefenmeester van de Dalfsenaren.

‘De tweede helft bleef het bij ons onrustig en kwam Drienerlo weer op voorsprong uit een counter: 1-2. We moesten vervolgens verder vooruit om wat te forceren. In die fase had het ook 1-3 kunnen worden, maar dat liet Drienerlo, gelukkig voor ons, na. Wij maakten vervolgens tien minuten voor tijd de 2-2 en wilden nog doordrukken. Er waren toen nog één á twee kansen voor ons, maar die maakten we niet’, analyseerde Waaijer.

Bij beide ploegen scoorden één speler tweemaal vandaag. Namens ASC’62 maakte Arjen Stokvis de doelpunten, namens Drienerlo was dit Daan Koelemeijer. Vermeldenswaardig is ook nog dat ASC’62-doelman Roeberts vandaag zijn 250e wedstrijd voor de Dalfsenaren keepte.

ASC’62 staat momenteel op de zesde plaats in 2H met 35 punten uit 20 duels. Volgende week speelt men uit tegen nummer twee Be Quick’28.