Precies één week heeft men in Dalfsen kunnen genieten van de koppositie in 2H. ASC’62 kwam vandaag doelpuntloos in actie tegen Enter Vooruit (0-0). Net als twee weken geleden thuis tegen Nieuwleusen (0-0) waren de kansen schaars en moest men bedacht zijn op gevaarlijke counters van de tegenstander. Vorige week wisten de Dalfsenaren het meegereisde publiek echter wel flink te trakteren. Door een 0-5 overwinning op Vroomshoopse Boys nam men de koppositie over. Vandaag moest men deze echter alweer afstaan (op doelsaldo) aan AVW’66.

Terwijl sommige toeschouwers in de 45e minuut al toe waren aan een kantinebezoek, klopte ASC’62 vanmiddag pas voor het eerst echt op de deur. De ploeg van trainer Freddy Smit moest erkennen dat Enter Vooruit de eerste helft zeker niet minder was dan de Dalfsenaren. Vlak voor rust wist ASC’62-aanvaller Piet de Jong middels een schot in de bovenhoek Enter Vooruit-doelman Velten voor het eerst echt aan het werk te zetten.

Opvallend waren in het begin van de wedstrijd de vele hoekschoppen van Enter Vooruit die meerdere malen aanvallend vrij mochten koppen. Gelukkig voor ASC’62 was doelman Roeberts deze situaties steeds de baas. Deze doelman, die overigens in de eerste helft op het slechtste stukje veld stond, had wel moeite de ballen in deze drie kwartier ver van de goal te leggen. Mede hierdoor kon ASC’62 de eerste helft zelden een vuist maken. Enter Vooruit maakte vooral in de 28e minuut een goede vuist. In een messcherpe counter vond linkeraanvaller Rohaan de voeten van teamgenoot Knol. Zijn schot was echter recht op doelman Roeberts, die de bal naar de zijkant kon verwerken.

De tweede helft ontstond er meer vuur in de wedstrijd. Irritaties over en weer door kleine of gemene overtredingen moesten in ieder geval voor de nodige pit zorgen. “Vorige week waren we zeer gretig, vandaag was het meer schaken. Je hoopt inderdaad dat er de tweede helft wat leven in de wedstrijd komt”, vertelt ASC’62-aanvoerder Ten Brinke na afloop. “Enter Vooruit is ook zeker een ploeg die bovenin mee kan draaien. Je ziet dat de ruimtes tegen zo’n ploeg dan klein zijn om veel kansen te creëren. Zij dekken goed door en halen de lijnen naar onze aanvallers er goed uit. Aan de andere kant hebben wij verdedigend ook weinig weggeven.”

In de tweede helft bracht trainer Smit nog drie verse krachten (Lindeboom, Meerveld en Bredewold). Zij zouden met nieuwe energie in het laatste kwartier misschien nog voor de drie punten kunnen zorgen. Toch was het opnieuw Piet de Jong die in de 86e minuut het dichtst bij een goal was. De oud-speler van GA Kampen, Berkum en WVF schoot echter, via een Enter-been, op de lat.

Heeft men in Dalfsen last van kampioenskoorts? “Intern ligt er absoluut geen druk om kampioen te worden. We hebben al een periodetitel, waardoor we in ieder geval nacompetitie spelen. Maar ik vind wel, als je bovenin meespeelt zo kort voor het einde, dat we er dan ook vol voor moeten gaan”, besluit Ten Brinke overtuigend.

AVW’66 (2-1 winst op OZC) profiteert vandaag van het puntenverlies van ASC’62 en nummer drie Vroomshoopse Boys (2-0 verlies tegen Bergentheim). De ploeg uit Westervoort is daardoor de nieuwe koploper in 2H. Met nog negen wedstrijden te gaan zal het nog wel een tijdje onrustig blijven in de kop van deze klasse.

 

ASC’62-Enter Vooruit 0-0.

Opstelling ASC’62: Roeberts; Van Veen (72’Lindeboom), Ten Brinke, Laarman, Westerhof; Pasman (77’ Bredewold), Slot, Bijlenga; De Jong, Van Gelder, Holsappel (72’ Meerveld).

 

Stand Top-5 2e klasse H (zaterdag, Oost):

1. AVW’66 17-34 (+26)

2. ASC’62 17-34 (+20)

3. Vroomshoopse Boys 17-32 (+5)

4. Enter Vooruit 17-30 (+19)

5. CJV’ers 17-26 (+2)