ASC’62-trainer Waaijer: ‘De 1-1 kwam te snel’

In Dalfsen speelde ASC’62 vanmiddag tegen DZC’68 uit Doetinchem. De ploeg van trainer Marcel Waaijer kwam op een 1-0 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 1-3. ‘We kregen na de 1-0 te snel de 1-1 tegen. Vervolgens moest ik noodgedwongen verdediger Nick Bredewold wisselen, daarna stond het niet goed meer achterin.’

‘De eerste helft ging gelijk op. DZC’68 was misschien voetballend beter, wij waren in de tegenaanvallen gevaarlijk. Vervolgens scoren we in de tweede helft uit een strafschop, benut door Chiel Pasman, omdat Joren Drost onderuit wordt gehaald’, zag Waaijer. ‘Daarna krijgt DZC’68 snel ook een penalty. Discutabel volgens ons, er was veel kabaal van hun kant. Daardoor werd het 1-1 (doelpunt Simnica, red.).’

Bij de ploeg uit Dalfsen moest verdediger Nick Bredewold zich vervolgens laten vervangen. ‘Daarna stond het niet goed. Bij de volgende tegengoals waren er weifelende optredens in onze defensie. Zonde, dat het 1-3 werd. Matthijs van Gelder schoot bij 1-2 nog onderkant lat. Tevens hadden we met de 1-0 even het duwtje dat we nodig hadden, alleen volgde hun gelijkmaker te snel’, zag de Dalfser trainer.

Bij de ploeg uit Doetinchem maakte¬†Tolgahan Yayla de 1-2 en Mike Verkerk in de slotfase nog de 1-3. Overigens eindigde DZC’68 de wedstrijd met 10 spelers, na een tweede gele kaart voor een speler aan hun zijde.

ASC’62 gaat de winterstop in met 14 punten uit 12 duels en staat op de tiende plaats. Op 24 januari hervat men de competitie uit tegen Enter Vooruit. ‘Ik had gehoopt zeker in de laatste wedstrijden nog meer punten te kunnen bijschrijven, dat is helaas niet gelukt’, besluit Waaijer.

Foto’s: Kristian Giesen