Vanavond spelen we tegen VVV-Venlo. De laatste herinnering aan de wedstijden tegen hen staat me nog helder bij. In de nacompetitie van het seizoen 2010-2011 schakelden wij in de tweede ronde Cambuur uit. In de derde ronde speelden we eerst thuis tegen VVV. Na een gelijk opgaande wedstrijd waarin wij initieerden en zij reageerden, eindigde het in 1-2.
De return werd een waar spektakelstuk. Na de 1-1 ruststand scoorde Zwolle 1-2 en door een rode kaart voor VVV-Venlo in de laatste fase van de wedstrijd leek het voor ons erg gunstig te worden. Met de verlenging die eraan zat te komen zouden we een goede kans hebben om te promoveren. Helaas werd deze droom verstoord door het ‘puntertje’ van Musa, waardoor het seizoen voor ons in mineur eindigde en VVV-Venlo zich handhaafde in de Eredivisie. Gelukkig lukte het ons het jaar erna wel om te promoveren (en kampioen worden is eigenlijk veel mooier dan promoveren via de nacompetitie). Gevolg is dat we vanavond tegenover elkaar staan op het hoogste podium.

De belangen zijn groot in deze wedstrijd: VVV-Venlo moet resultaat halen om van de voorlaatste plaats af te komen en richting de veilige plekken te gaan, wij moeten resultaat halen om onze huidige positie te handhaven en/of om een stap te maken richting de middenmoot. Ik verwacht een wedstrijd waarin wij het initiatief krijgen en VVV-Venlo met name zal verdedigen. Zij zullen proberen snel te schakelen als ze de bal veroveren om zo via de counter te scoren. Eigenlijk spelen we dus een wedstrijd zoals zovele vorig seizoen met één essentieel verschil: de individuele kwaliteiten van de spelers van VVV-Venlo zijn groter dan die van de ploegen die wij vorig jaar troffen. Aandachtspunten voor ons zijn dus: effectief met de mogelijkheden omgaan, zuiver en geduldig spelen in balbezit en niet met z’n allen naïef naar voren rennen!

Donderdag hebben we hierop getraind en je weet het nooit, maar de voortekenen zijn goed. In onze selectie sluiten een paar spelers weer aan: Arne Slot is zover dat hij weer bij de wedstrijdselectie zit, Giovanni Gravenbeek komt er ook weer bij net zoals Gerard Aafjes die voldoende is hersteld van zijn ongemakken. Kortom, we hebben een goede, brede en op en top gemotiveerde selectie, die gaat proberen het doel weer wat dichterbij te brengen. Welk doel? In het seizoen 2013-2014 ook Eredivisie spelen!

Hopelijk volgen na het eerste schaap (de overwinning tegen NAC) meerdere en kunnen wij een goed vervolg geven aan onze prima teamprestatie vorige week in Enschede. We rekenen op jullie steun, die was de afgelopen weken geweldig!

Goede wedstrijd en veel plezier,
Art Langeler

bron: PEC Zwolle