Art Langeler is vrijdagavond tijdens het SportGala Zwolle uitgeroepen tot beste sportcoach van Zwolle. In een sfeervol Landstede Sportcentrum werd de hoofdtrainer van PEC Zwolle verkozen boven Lumen Dekker en Redbad Strikwerda. Dat het publiek de uitverkiezing kon waarderen bleek uit het grote applaus wat Langeler kreeg na het bekendmaken van de uitslag.

Op het podium kreeg Art zijn prijs uit handen van Trudy Huisman van Rabobank IJsseldelta. De trainer van PEC Zwolle was na het horen zeer blij met de uitverkiezing. “Dit is wel leuk voor mij, maar ik heb dit zeker niet alleen gedaan. Ook mijn medetrainers verdienen hiervoor de complimenten”, zegt Langeler, die ook nog even vooruitkijkt naar de wedstrijd van zaterdag tegen NAC Breda. “We hebben zaterdag een goede kans, alleen is het veld in Breda niet zo goed. Daar moeten we mee om zien te gaan.”

Voetbaltrainer Art Langeler wist op vrijdag 13 april 2012 met PEC Zwolle (toen nog FC Zwolle) kampioen te worden van de Jupiler League. Een paar weken later werd Art verkozen tot beste trainer van de Jupiler League. De Zwolse oefenmeester liet collega-trainers Hans de Koning (Helmond Sport), Ernest Faber (FC Eindhoven) en Michel Vonk (Sparta Rotterdam) achter zich. In 2012 werd Art ook genomineerd voor de Rinus Michels Award, de prijs voor de beste trainer in het betaald voetbal. Hij streed met vier eredivisietrainers om de ereprijs, die werd gewonnen door Ronald Koeman. Na het kampioenschap begon Art met PEC Zwolle goed aan het voetbalseizoen 2012-2013. Aan het einde van 2012 stond PEC Zwolle op de veertiende plaats in eredivisie.

bron: Sportief Zwolle