FC Zwolle-aanvoerder Arne Slot heeft vandaag een cadeau ontvangen van de club. Uit handen van Algemeen Directeur Edward van Wonderen ontving de spelbepaler een ingelijst wedstrijdshirt van de club met daarop het getal 100. Slot scoorde in de thuiswedstrijd tegen SC Veendam zijn honderdste doelpunt in het betaalde voetbal, waarvan hij er een groot deel in dienst van FC Zwolle maakte.

De aanvallende middenvelder begint na de vakantie aan zijn achttiende seizoen in het betaalde voetbal. Tot dusverre kwam hij tot 450 wedstrijden. In het seizoen 1995-1996 maakte hij zijn debuut voor FC Zwolle in de Eerste Divisie, waar hij zeven seizoenen speelde. Na zeven seizoenen in de Eredivisie, waarvan vijf bij NAC Breda en twee bij Sparta Rotterdam, keerde hij in de zomer van 2009 terug in de hoofdstad van Overijssel.

In Zwolle was hij een belangrijke kracht in het recente sportieve succes van de club. In drie seizoenen speelde hij negentig wedstrijden en scoorde daarin 23 doelpunten. De beloning volgde op 13 april 2012 in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven, waar hij als aanvoerder de kampioensschaal omhoog mocht houden voor eigen publiek. Volgend jaar kan Slot met PEC Zwolle in de Eredivisie zijn doelpuntentotaal uitbreiden.