Antonia in het groen terug naar Adelaarshorst

Aanstaande zondag trapt Go Ahead Eagles haar 29e seizoen in de eredivisie officieel af. Afgelopen seizoen waren de wedstrijden van Go Ahead Eagles vermakelijk. Ondanks een paar grote nederlagen waren er toch vooral mooie momenten.

Winst op Twente, gelijk tegen Feyenoord, overwinningen op directe concurrenten maar vooral de bizarre slotfases boden de (neutrale) toeschouwer vermaak. Aan het eind van de rit waren er genoeg punten verzameld voor de dertiende plaats en daarmee directe handhaving.

Hoe dit seizoen gaat verlopen is niet te voorspellen. Met het promoveren van Willem II, Excelsior en FC Dordrecht krijgt Go Ahead er drie directe concurrenten bij. FC Groningen, de tegenstander van zondag, is dat niet. Ondanks dat het Europese avontuur van de Groningers alweer ten einde is zijn zij toch een stapje verder.

Groningen trok in de zomer Antonia (foto) aan van Go Ahead Eagles. De aanvaller kwam afgelopen seizoen 33 wedstrijden in het rood geel uit. Hierin kwam hij negen keer tot scoren en gaf zeven assists. Daarmee had hij een belangrijk aandeel in lijfsbehoud.

Behalve Antonia haalde Groningen ook Hoesen van Ajax, werd Islamovic gratis opgehaald bij Fulham, Van der Laan kwam over van Cambuur en keeper Padt van AA Gent. Wijnaldum vertrok naar Go Ahead Eagles en Zivkovic vertrok naar Ajax. Ondanks de kwaliteiten van Zivkovic, leverde de FC daarmee niet veel in. De thuisploeg heeft wel flink moeten inleveren. Denk daarbij behalve aan de doelpunten van Antonia ook aan de doelpunten van Falkenburg.

ā€ˇVerleden seizoen eindigde het duel in Deventer in 3-3. Vooral Go Ahead zal daar van hebben gebaald. Groningen scoorde de gelijkmaker in de 87e minuut, nadat het al een ruim een kwartier met negen man speelde.

Of het zondag weer spektakel wordt zal blijken. Het publiek heeft er in ieder geval zin in. De thuisvakken zijn om en nabij uitverkocht.

Go Ahead Eagles – FC Groningen. Zondag 10 augustus 14.30 uur