Angst voor plaats elf regeert bij ASC’62 tegen SVI

‘Voetballend was het moeizaam vandaag. Het veld en de spanning droeg daar vooral aan bij’, zag ASC’62-trainer Marcel Waaijer na afloop van het thuisduel in 2H tegen SVI. Beide ploegen kwamen niet tot scoren en blijven in de race voor plaats elf, die aan het einde van het seizoen dwingt tot het spelen van nacompetitie.

De oefenmeester van de Dalfsenaren vervolgt: ‘We kijken net als SVI naar plaats elf en willen daar zo snel mogelijk wegkomen, dat brengt spanning met zich mee.’ Voorafgaand aan het duel had ASC’62 tot plaats elf, waar SVI staat, een marge van twee punten. Door het gelijkspel blijft deze marge behouden voor ASC’62.

‘Wij hadden de beste kansen deze wedstrijd. In de eerste helft waren die voor Joren Drost en Rick van Faassen. In de tweede helft lobt Stefan Holsappel over de keeper, die hem nog net kan aantikken en schiet Johan Lindeboom een vrije trap op de lat. Ondanks het inbrengen van Matthijs van Gelder en Tom van Zanten komen we helaas niet tot scoren.’

De trainer van de Dalfsenaren zag in blessuretijd Saba Gwedelidze de beste kans van de wedstrijd krijgen. Namens de gasten uit Zwolle schoot hij echter net naast alleen voor ASC’62-doelman Roeberts die snel uit zijn doel was. Waaijer, die volgend seizoen een nieuwe assistent-trainer naast zich krijgt in de persoon van oud-speler Piet de Jong, gaat met zijn ploeg volgende week op bezoek bij DZC’68.

Foto’s: Kristian Giesen