Andries Ulderink wordt de nieuwe trainer van AGOVV Apeldoorn. De ervaren oefenmeester uit Aalten tekende een contract voor twee jaar met een optie voor nog een jaar.

De 41-jarige Ulderink maakte naam als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. De Deventenaren leken in 2009 op weg naar de eredivisie. Pas in de finale van de nacompetitie maakte Willem II na verlenging een einde aan de droom van de ploeg van Ulderink.

Vorig jaar keerde Ulderink terug bij zijn oude liefde De Graafschap. Hij volgde oud-AGOVV’er Darije Kalezic als hoofdtrainer op.

Met de benoeming van Andries Ulderink heeft AGOVV Apeldoorn belangrijke sleutelposities ingevuld. Recentelijk werd oud-international Henk Timmer binnengehaald als technisch/commercieel manager. Paul ten Hag bekleedt de functie van algemeen manager.

“Met Ulderink hebben we er alle vertrouwen in stappen voorwaarts te kunnen maken. Ulderink staat garant voor verzorgd voetbal en is in staat zowel het team als de spelers individueel beter te maken”, aldus Henk Timmer.

Met het oog op een gezonde, organisatorisch en sportief sterke toekomst werkt AGOVV Apeldoorn inmiddels samen met FC Twente. Ook de contouren van een nieuwe betaalde voetbal organisatie krijgen steeds meer vorm.