Andersen en Azevedo speelgerechtigd tegen RKC

Na het duel van zondag tegen NEC wacht er voor Go Ahead Eagles woensdag weer een wedstrijd tegen een directe concurrent. RKC, dat zondag knap van PSV won (2-0),‎ is de volgende horde in de strijd om lijfsbehoud. 

Go Ahead Eagles verdedigt in de eigen Adelaarshorst de twee punten voorsprong die het heeft op de Brabanders. Bij winst slaat Go Ahead een mooi gat, bij verlies kijkt het naar beneden. ‎Het duel werd vier keer eerder op eredivisie niveau gespeeld. Beide clubs wonnen twee keer. De laatste editie was in 1996. Toen won RKC met 1-3 door goals van Vrede, Petrovic en Wijnhard.

In tegenstelling tot zondag zijn Stephan Andersen en Thomas Azevedo woensdag wel speelgerechtigd. Behalve dat Foeke Booy Andersen brengt voor Patrick Ter Mate wijzigt de oefenmeester zijn opstelling niet. Omdat Eric Cummins nog altijd afwezig is neemt Ter Mate zodoende plaats op de bank. Daarbij kan Booy geen beroep doen op Kevin Spanjaard, Joost Krijns en Tom Oostinjen. RKC mist Frank van Mosselveld, Imad Najah, Mart Lieder, Dennis Rommedahl en Nils den Hartog.

Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Braamhaar.

Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk. Woensdag 5 februari, 19.45 uur.