30 november 2014 Lees Meer →

Amevor kopt GA Eagles naast Vitesse

Vitesse speelde zijn duizendste wedstrijd in de eredivisie en snakte naar een feest. Met spelers als Leerdam, Kashia en Labyad had het thuispubliek dan ook een overwinning op Go Ahead Eagles verwacht maar omdat Vitesse in de slotfase voor Sinterklaas speelde eindigde het duel, net als vorig seizoen, in 2-2 en een striemend fluitconcert van het thuispubliek.

Het eerste halfuur was voor de bezoekers. Maar Schalk, Reijmerink en Van der Linden kwamen niet voorbij Vitesse keeper Room. Nadat Duits de bal nog van de lijn redde was het vijf minuten voor de rust alsnog raak. Uit een vrije trap vond Vejinovic met een zwabberschot de lange hoek, 1-0.

Na de thee was het snel weer raak. Een mislukt schot van Pröpper belandde bij Dauda en die wist op zijn beurt Van der Hart kansloos te laten in de korte hoek, 2-0. De wedstrijd leek beslist. Maar doordat Vitesse steeds nonchalanter werd kreeg Go Ahead weer mogelijkheden. Met nog een kwartier op de klok leverde Achenteh de bal in bij Reimerink die hem direct aan Schalk gaf. Met een schot vanaf de zestien scoorde de spits de aansluitingstreffer. De gelijkmaker kwam van Amevor. Het tweede balcontact van de ingevallen verdediger was een kopbal in het doel van Room.

Go Ahead komt door dit punt op zestien punten en de veertiende plaats.

Vitesse – Go Ahead Eagles 2-2 0-2
’41 1-0 Vejinovic
’50 2-0 Dauda
’75 2-1 Schalk
’83 2-2 Amevor

Opstelling GA Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Overgoor (Amevor/82), Duits (Türüç/60), Rijsdijk; Reimerink, Schalk, Lewis (De Sa/68).

SportSport