Enerverende avond in Almere brengt GA Eagles drie punten

GA Eagles won vrijdagavond met 3-4 in en tegen Almere. De ploeg van trainer Hans de Koning maakte er een spannende en enerverende avond van. Het resultaat telde uiteindelijk: een overwinning en de tweede overwinning op rij. Op het eerste duel na (Sparta, 3-1) verloor trainer Hans de Koning nog niet met zijn ploeg, sinds zijn aanstelling.

Voor het vijfde duel op rij bleven de Deventenaren ongeslagen. Toch was men in de beginminuten niet bij de les. Ricardo Kip maakte al snel zijn dertiende seizoenstreffer (1-0). Daarna herpakte GA Eagles zich goed en creëerde vele kansen in Flevoland. Na prima goals van Schenk (kop, 1-1), Wolters (1-2) en De Kogel (1-3) leek GA Eagles met een veilige marge de rust in te gaan. Naïef verdedigen van aanvaller Maatsen bracht Almere City echter weer in de wedstrijd. Maatsen veroorzaakte opzichtig een strafschop door Quasten te vloeren. Kip schoot raak (2-3).

Na rust opnieuw de bezoekers met het overwicht. De Kogel kreeg na ruim een uur spelen de kans 2-4 te maken. Hij faalde echter vanaf elf meter, nadat Lars Nieuwpoort even daarvoor hands maakte. Ten Den leek een kwartiertje later met een mooie volley het duel te beslissen. De aanvaller, die deze week voor een jaar bijtekende, schoot de bal onberispelijk in de korte hoek van Almere-doelman Etemadi (2-4). Het was daarna nog niet gedaan. Rosario kopte nog 3-4 binnen en Maatsen ontving zijn tweede gele kaart. Een benauwde slotfase volgde.

Twitter-volgers kregen vervolgens een hartverzakking toen men 4-4 in beeld zag verschijnen. Het officiele twitterkanaal van de Deventenaren wist echter mooi in te spelen op de datum van vandaag: 1 april.

Komende vrijdag speelt GA Eagles uit tegen FC Eindhoven.

Almere City-GA Eagles 3-4 (2-3)
2′ 1-0 Kip
27′ 1-1 Schenk
34′ 1-2 Wolters
42′ 1-3 De Kogel
45′ 2-3 Kip (pen.)
79′ 2-4 Ten Den
83′ 3-4 Rasario

Bijz.: 65′ GAE: De Kogel mist strafschop, 89′ GAE: Rode kaart Maatsen (2x geel)

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Van der Meer, Schenk, Vriends, Groenbast; Duits (63′ Lambooij), Nieveld; Wolters (90′ Teijsse), Ten Den, De Kogel, Maatsen

Foto: OrangePictures