Allerlaatste aanval nekt Overwetering tegen koploper

Met negen spelers dacht Overwetering zondag in het thuisduel tegen de koploper in 2J Tubantia een punt uit het vuur te slepen. In de 97e minuut wist Ekrem Lök echter Olst in rouw te dompelen. ‘Trots op de inzet, maar teleurstelling over het verlies’, vertelde Henk van Norel tegenover Airplay Sport.

Overwetering wacht dit seizoen nog op zijn eerste overwinning. Na het glansrijke seizoen als promovendus vorig seizoen lijkt de ploeg van trainer Henk van Norel het dit seizoen zwaarder te krijgen.

Binnen twintig minuten spelen had Jordy van Breukelen aan Olster zijde al tweemaal geel en dus een rode kaart te pakken. Ondanks dat men een man minder had wist Overwetering de verdediging goed gesloten te houden tot aan de rust en zelfs bijna tot aan het laatste fluitsignaal. Bijna, want diep in blessuretijd kwam via via de bal voor de voeten van Lök die doelman Hafkamp wist te passeren (0-1). De thuisploeg stond kort voor einde met negen spelers vanwege een blessure bij de net ingevallen Sjoerd Venneman. Van Norel had toen zijn drie wissels al verbruikt.

Overwetering staat met twee punten uit vier duels op een twaalfde plaats en gaat komende zondag op bezoek bij de nummer dertien Lemelerveld.

Beluister ook de nabeschouwing met Overwetering-trainer Henk van Norel, gemaakt door Airplay Sport.

Foto: Overwetering.nl