Na aanhoudende kou lastte de KNVB op woensdag het gehele amateurvoetbal komend weekend af. Toen vandaag ook nog eens de sneeuw uit de lucht dwarrelde, was verbazing over deze algehele aflasting (zelfs op kunstgras) niet meer aan de orde. Het leverde echter wel mooie plaatjes op …

De afgelaste duels van dit weekend in de landelijke klasses (Topklasse en Hoofdklasse) worden ingehaald in het weekend van carnaval. Dat is op 18 en 19 februari. Wanneer de duels in de overige klasses worden ingehaald is nog onduidelijk. De KNVB Oost wist al wel te melden dat de wedstrijden die afgelopen weekend (28 en 29 januari) afgelast waren, doorschuiven naar het paasweekend.

In het betaalde voetbal, Jupiler League en Eredivisie, wordt per wedstrijd beoordeeld of een wedstrijd doorgang kan vinden door de scheidsrechter en officials van de KNVB. Vrijdagavond zou GA Eagles – FC Eindhoven en FC Volendam – FC Zwolle gespeeld worden. Ook deze duels zijn afgelast. Wanneer deze duels worden ingehaald is nog onbekend.

Kortom, op een paar duels in de Eredivisie na, zullen voetballers en supporters andere activiteiten moeten verzinnen …

Foto’s bij dit artikel zijn genomen op Sportpark de Kampen te Heino.