Ajax na rust ruim langs GA Eagles

Ajax kwam zaterdag op 29-0 tegen Go Ahead Eagles. Niet 29 doelpunten maar, 29 overwinningen op rij. De laatste overwinning was een vrij simpele en het was aan Eagles doelman Room te danken dat de winst niet al voor rust werd zekergesteld. De keeper was daarmee ook de enige Eagle die zijn gebruikelijke niveau haalde. De rest zakte door de ondergrens zoals trainer Booy het omschreef. 

De 0-0 ruststand deed de bezoekers het beste hopen voor de tweede helft. Maar in een tijdsbestek van vijf minuten gaf Go Ahead vier goals weg. Van der Linden schoot te hulp bij de eerste en toen was de beer los. Het Eagles-middenveld werd overlopen en de defensie leek op een gatenkaas. Na zes keer gescoord te hebben vond Ajax het wel goed en besloot haar krachten te sparen voor het Champions League treffen volgende week.

Go Ahead likte daarna haar wonden. Beschamend waren de minuten na rust, maar reden voor paniek is er niet. Verliezen bij Ajax laat Go Ahead Eagles niet degraderen. Aanstaande zaterdag speelt Go Ahead Eagles thuis tegen NEC. De vette jaren van die club liggen achter ons en NEC is degradatiekandidaat. Voor de rood-gelen is het belangrijk om dan wel punten te pakken.

Ajax – GA Eagles 6-0. 48′ 1-0 VD Linden (eigen goal). 50′ 2-0 De Sa. 52′ 3-0 en 53′ 4-0 Sigthorsson. 64′ 5-0 Duarte. 69′ 6-0 De Jong.

Opstelling GA Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden (Amevor 55′), Schenk, Falkenburg, Overgoor (Lambooij 55′) , Turuc, Antonia (Godee 46′), Kolder, Houtkoop.