Ajax-PEC Zwolle: Een koploper die gaat stunten?

Zaterdagavond begint de Eredivisie, na het interland-weekend, met een mooi affiche: Ajax-PEC Zwolle. De Zwollenaren gaan met een koppositie en vijf punten voorsprong op nummer vier Ajax richting de Arena. Een ongebruikelijke combinatie, maar kan een koploper stunten?

Vorig seizoen liet PEC Zwolle zich, zowel uit als thuis, gewillig naar de nederlaag leiden. In Amsterdam werd het 3-0, in Zwolle 2-4, na een snelle 0-4 achterstand. Dit seizoen staan in ieder geval de rollen er heel anders voor. PEC Zwolle is de trotse koploper en Ajax morste punten de afgelopen weken.

Helaas voor PEC Zwolle-middenvelder Jesper Drost kan hij niet meespelen in het duel van komende zaterdag. Drost hield een liesblessure over aan het duel die hij vorige week meespeelde met Jong Oranje.

PEC Zwolle zal in de Arena op zoek gaan naar de eerste overwinning in de Eredivisie-geschiedenis. Van de 13 ontmoetingen wonnen de Ajacieden er 12 en werd slechts eenmaal gelijkgespeeld. In 1989 werd het 0-0. Meest opvallende ontmoeting was die van seizoen 1987-1988, het werd toen 6-4. Winst in Amsterdam zou voor PEC Zwolle niet alleen dit seizoen, maar ook voor de geschiedenisboeken een stunt betekenen.

Ajax-PEC Zwolle, zaterdag 14 september 2013, aanvang 18.45u