Ajax ontvangt ‘angstgegner’ PEC Zwolle

Er zijn maar weinig nationale clubs die vol vertrouwen richting de Amsterdam ArenA reizen. Toch moet PEC Zwolle na de dubbele winst (KNVB-bekerfinale en JC-schaal) komende zondag met een goed gevoel de thuishaven van de Amsterdammers binnenstappen. Ajax weet dat PEC Zwolle een hele lastige horde is geworden.

Ondanks dat PEC Zwolle nog nooit won in Amsterdam van Ajax in de Eredivisie, wist de ploeg van Ron Jans op 3 augustus wel de Johan Cruijff-schaal in de ArenA wist te veroveren. Een doelpunt van Stef Nijland was voldoende om aan te tonen dat de winst in de KNVB-bekerfinale geen geluk was.

PEC Zwolle maakte dit seizoen in zeven Eredivisie-wedstrijden slechts twee ‘misstappen’. Uit tegen NAC Breda en AZ Alkmaar werd verloren. Door vijf overwinningen staat men op een keurige derde plaats. Tegenstander Ajax heeft evenveel punten en gaat na de 1-1 in de Champions League uit tegen Apoel Nicosia proberen, na ‘drie op een rij’ in de nationale competitie, de vierde zege toe te voegen aan deze reeks.

Ajax mist Fischer, Muric, Duarte, Denswil en Van Der Hoorn zondag vanwege blessures. PEC Zwolle moet het stellen zonder Begois, Labylle en Ferfelis. De van Ajax overgekomen Lukoki is weer fit, maar begint waarschijnlijk op de bank.

Scheidsrechter komende zondag is Bas Nijhuis.

Ajax-PEC Zwolle, zondag 5 oktober aanvang 16.45u.

Foto: Johan Wolff