Afgekeurde 3-4 zorgt voor vraagtekens bij ASC’62

ASC’62 ging vandaag in Zwolle op bezoek bij SVI. De ploeg van trainer Marcel Waaijer speelde met 3-3 gelijk tegen de laagvlieger in 2H. ‘Zowel voor als achteraf had ik niet getekend voor een puntje. Over de hele wedstrijd gezien hebben we gewoon te veel kansen gemist’, zag Waaijer.

De Dalfsenaren kwamen op 0-1 via Joren Drost op aangeven van Matthijs van Gelder. ‘Daarna hadden we al naar 0-2 en 0-3 uit moeten lopen’, wist de ASC’62-trainer. ‘Vervolgens krullen zij een bal prachtig binnen, nadat een cornerbal bij de tweede paal terugvalt.’ Ruststand was hierdoor 1-1.

‘Na een uur spelen maken we 1-2 door opnieuw Joren Drost. Toen dacht ik: Nu gaan we eroverheen! Vervolgens ontstaan er twee dekkingsfouten en sta je in no-time met 3-2 achter. We gaan daarna va banque spelen, wat resulteert in de 3-3 (Matthijs van Gelder, red.). In de slotsecondes maakten we 3-4 uit een rebound, maar dit werd afgekeurd door de scheidsrechter. De grensrechter vlagt niet en het was ons een raadsel waarom het doelpunt niet doorging. De scheidsrechter verklaarde dat het buitenspel was. Onbegrijpelijk en frustrerend voor ons.’

Waaijer zag in de tweede helft zijn doelman Berry Roeberts (foto) uitvallen. Hij werd vervangen door Bram Gottemaker. Tevens maakte Luuk van Keulen zijn debuut bij de Dalfsenaren.

Komende zaterdag gaat ASC’62 het thuis opnemen tegen Dieren.