ADO en PEC Zwolle delen de punten (1-1)

PEC Zwolle pakte een puntje in het uitduel vanmiddag tegen ADO Den Haag. Na de wervelende week waarin de bekerfinale en daarmee (zo goed als zeker) Europees voetbal werden bewerkstelligd, was het in Den Haag zwoegen. Toch had invaller Fred Benson het duel in de laatste minuten oog-in-oog met ADO-doelman Coutinho kunnen of eigenlijk moeten beslissen (1-1).

Het eerste halfuur had PEC Zwolle het duel prima onder controle. Zelfs zonder doelman Boer en de geschorste verdedigers Van Polen en Broerse, leek men weinig van ADO te duchten. De spaarzame kansen van de thuisploeg werden prima onschadelijk gemaakt door inval-doelman Begois. Van Der Werff (foto), in de bekerwedstrijd tegen NEC ook al trefzeker, maakte opnieuw een treffer voor PEC Zwolle. De centrale verdediger kopte een hoge bal bij de tweede paal binnen, nadat men in de Haagse verdediging tegen elkaar aanliep (0-1). Voor rust wist echter Alberg met een schitterend afstandsschot de score wel weer gelijk te trekken (1-1).

In de de rust werd doelman Begois, vanwege een knieblessure, vervangen door derde doelman Leon Ter Wielen. De geboren Raaltenaar wist zijn doel eenvoudig schoon te houden. PEC Zwolle had op zijn beurt de beste kans van de tweede helft middels invaller Benson. De aanvaller, die transfervrij vertrekt aan het einde van het seizoen, schoot echter naast recht voor doelman Coutinho.

ADO Den Haag-PEC Zwolle 1-1

20′ 0-1 VD Werff
42′ 1-1 Alberg

Opstelling PEC Zwolle:¬†Begois (46′ Ter Wielen), Gravenbeek, Lachman, Van der Werff, Van Hintum, Mokotjo, Drost, Saymak, Narsingh (57′ Karagounis), Nijland (84′ Benson), Fernandez.

Foto: Johan Wolff