Rentree zonder glans voor GA Eagles in Den Haag

GA Eagles verloor zaterdagavond met 3-0 in Den Haag van ADO. De ploeg van trainer Hans de Koning keerde met een terechte nederlaag terug in de Eredivisie. Voor de Hagenezen waren Havenaar (2x) en Ebuehi trefzeker.

De openingsfase was duidelijk voor de thuisploeg. De groen-gelen creëerden een paar gevaarlijke kansen voor het doel van GA Eagles-doelman Zwarthoed. Na een kwartier spelen wist spits Mike Havenaar als eerste het net te vinden. Hij schoot raak uit een strafschop (1-0). Even daarvoor had Henrik Ojamaa de uitstekend spelende Duplan gevloerd. Daarna trok ADO zich even terug op eigen helft, waardoor de rood-gelen meer in het spel voorkwamen. Kansen voor Fischer (kopbal op de doelman) en De Kogel (schot over) vielen echter niet goed uit voor GA Eagles.

ADO bleef echter in de fase vlak voor rust op zoek naar de 2-0 Havenaar, Duplan en Kasteneer bleven een plaag voor de defensie van de Deventernaren. Net voor rust had Ojamaa echter nog de 1-1 op zijn schoen. Hij schoot uit een rebound, de beste kans tot dan toe voor GA Eagles, echter over.

Na de thee verving creatieve buitenspeler Maatsen de ongelukkig spelende Ojamaa. Schenk had tien minuten in de tweede helft pech, met zijn kopbal op de paal.

Daarna nam ADO het heft weer in handen en maakte 2-0 via Havenaar. De lange spits kopte raak bij de tweede paal (2-0). Nadat Marengo zijn ploeggenoot Ebuehi bediende op het hoofd was het gedaan (3-0). De score had vervolgens nog verder uit kunnen lopen, maar dat bleef de ploeg van trainer Hans de Koning in deze rentree gelukkig bespaard.

Volgende week zondag spelen de rood-gelen in de tweede speelronde thuis tegen NEC. Aanvang 14.30u.

ADO Den Haag-GA Eagles 3-0 (1-0)
16′ 1-0 Havenaar (pen)
70′ 2-0 Havenaar
82′ 3-0 Ebuehi

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Van der Meer, Schenk, Fischer, Groenbast; Duits, Brands (78′ Teijsse), Suk (62′ Nieveld); Wolters, De Kogel, Ojamaa (46′ Maatsen).

Foto: OrangePictures